Σπουδές κατ' οίκον με τις μετεγγραφές

Σπουδές κατ' οίκον με τις μετεγγραφές
Διδασκαλία - και - κατ' οίκον θα παρέχεται από το νέο ακαδημαϊκό έτος σε όσους φοιτητές πάρουν μετεγγραφή σε κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας.

Σύμφωνα με τα Νέα, στη λύση αυτή προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αποσυμφορήσει ιδρύματα στα οποία εκτιμάται πως φέτος θα υπάρξει μεγάλο κύμα μετεγγραφών λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με δημοσιεύμα των Νέων, την πρόταση τής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για κάποια τμήματα και για συγκεκριμένα μαθήματα ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας χθες στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. «Μία λύση που θα ήταν πιθανώς εφαρμοστέα από εφέτος σε κάποια ΤΕΙ και ΑΕΙ είναι για ορισμένα από αυτά τα παιδιά να εφαρμοστεί ο θεσμός της εξ αποστάσεως διδασκαλίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αύξηση πάνω από 100%. Φέτος ο αριθμός των αιτήσεων για μετεγγραφές εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 20.000, τη στιγμή που πέρυσι έφτασαν περίπου τις 10.000. Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να αλλάξει το σχετικό άρθρο 53 του Ν. 4264/14 για τις μετεγγραφές, και συνεπώς μετεγγραφή θα δικαιούνται πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ειδικές κατηγορίες και φοιτητές με βάση οικονομικά κριτήρια (όριο τα 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντος).
Το σενάριο, εξάλλου, της ψηφιακής διδασκαλίας είχε ήδη βρεθεί το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να βρεθεί αντίδοτο στον μεγάλο αριθμό των επικείμενων μετεγγραφών. Στο πλαίσιο αυτό εξεταζόταν η παρακολούθηση μαθημάτων από το πατρικό σπίτι, περιορίζοντας την αυτοπρόσωπη παρουσία των φοιτητών στα πανεπιστήμια μόνο σε προεπιλεγμένα διαστήματα και κυρίως για τα εργαστήρια, τις εξετάσεις και τις επαφές με τους καθηγητές.