Το Βερολίνο είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Ευρώπης

Το Βερολίνο είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Ευρώπης
Το Βερολίνο είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τουριστικά πόλη στην Ευρώπη, ενώ το Λονδίνο και το Παρίσι παραμένουν στην κορυφή των

προτιμήσεων των επισκεπτών της ηπείρου.
Βερολίνο, η ταχύτερα τουριστικά αναπτυσσόμενη πόλη της Ευρώπης
Αύξηση 8,2% στις διανυκτερεύσεις τουριστών κατέγραψε το Βερολίνο το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του European Cities Marketing (ECM) που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Το ποσοστό αντιστοιχεί σε δύο εκατομμύρια περισσότερες διανυκτερεύσεις από ό,τι το 2012, με τον συνολικό αριθμό να υπερβαίνει τα 26 εκατομμύρια, που φέρνει την γερμανική πρωτεύουσα στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά.
Δημοφιλέστεροι αστικοί προορισμοί στην Ευρώπη παραμένουν το Λονδίνο, με σχεδόν 54 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και αύξηση κατά 3,3%, ενώ ακολουθεί το Παρίσι, με 36 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και μείωση κατά 0,6%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ρώμη και ακολουθούν η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη, η Πράγα, η Κωνσταντινούπολη, η Βιέννη, το Μόναχο, το Αμβούργο, το 'Άμστερνταμ, η Στοκχόλμη, το Μιλάνο και το Δουβλίνο. Ελληνική πόλη δεν συμπεριλαμβάνεται στις μετρήσεις.
«Το Βερολίνο έχει διατηρήσει την ελκυστικότητά του, ως μια πόλη ελευθερίας, ανοχής και ως τόπος αυθεντικής ιστορίας, ενώ αποτελεί πόλο έλξης για τα δημιουργικά μυαλά όλου του κόσμου. Είναι και η μόνη μεγάλη πόλη του κόσμου που δεν στοιχίζει μια περιουσία. Ο συνδυασμός όλων αυτών είναι η συνταγή επιτυχίας της πόλης μας», δήλωσε ο επικεφαλής του ιστότοπου «visitBerlin» Μπούρκχαρντ Κίκερ.
Κορυφαία αξιοθέατα για το Βερολίνο παραμένουν το κτίριο της Βουλής και η Πύλη του Βρανδεμβούργου, με 34 εκατομμύρια επισκέπτες από το 1999, μαζί με τον πύργο της τηλεόρασης στην Αλεξάντερ Πλατς. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, ο τουρισμός στο Βερολίνο, με κριτήριο τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, έχει αυξηθεί από το 2009 κατά 43%, με τον αριθμό των ξένων επισκεπτών να έχει αυξηθεί κατά 55%. Η πλειοψηφία τους προέρχεται από την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ρωσία.