Leo Award στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο από το ΙCI

Leo Award στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο από το ΙCI
Στον Ελληνα συλλέκτη, Δημήτρη Δασκαλόπουλο θα απονεμηθεί το Leo award από τον οργανισμό Independent Curators International (ICI).

Τα βραβεία απονέμονται από το 1997 για να αναγνωρίσουν τη συνεισφορά ανθρώπων «οι οποίοι δημιουργούν ευκαιρίες και υποστηρικτικά περιβάλλοντα για τη σύγχρονη τέχνη». Ο εκτελεστικός διευθυντής του ICI, Ρενό Προς ανέφερε ότι η επιλογή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου έγινε για να τιμηθεί το όραμά του όσον αφορά τον τρόπο συλλογής έργων τέχνης, αλλά και τα νέα πρότυπα που υιοθετεί προκειμένου να εκθέτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συλλογή του.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο στη Νέα Υόρκη στις 17 Νοεμβρίου, στην ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση του ICI.

Το ICI ιδρύθηκε το 1975 στη Νέα Υόρκη από τη Σούζαν Σόλλινς και τη Νίνα Καστέλλι Σάντελ η οποία ήταν κόρη του Λίο Καστέλλι. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διοργανώνει εκθέσεις, εκδηλώσεις, και εκδίδει βιβλία και καταλόγους για επιμελητές και φιλότεχνους σε όλο τον κόσμο. Τα βραβεία έχουν ονομαστεί προς τιμήν του Λίο Καστέλλι (1907-1999), ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συλλέκτες ο οποίος ανακάλυψε μεταξύ άλλων, τον Τζάσπερ Τζόουνς και τον Ρόμπερτ Ράουσενμπεργκ.