Ποιες σχολές σου προσφέρουν δουλειά και ποιες μια θέση ανεργίας

Ποιες σχολές σου προσφέρουν δουλειά και ποιες μια θέση ανεργίας
Οι προοπικές εξέλιξης και η επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρουν οι σχολές είναι ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες μαθητές ειδικότερα αυτές τις μέρες όπου ξεκινάει η συμπλήρωση των μηχανογραφικών των δελτίων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που πήραν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις αφού από ώρα σε ώρα αναμένονται να αναρτηθούν στα σχολεία τα αποτελέσματα των βαθμών τους. Στη συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ακολουθεί ένα άλλο μεγάλο άγχος των υποψηφίων. Τι σχολές να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους; Τι προοπτικές εξέλίξης και επαγγελματικής αποκατάστασης προσφέρει η κάθε σχολή;

Είναι φανερό ότι με την οικονομική κατάσταση που πλήττει την χώρα μας, οι περισσότεροι νέοι θα προτιμήσουν να επιλέξουν σχολές που πιθανόν να τους προσφέρουν επαγγαλματική αποκατάσταση στο μέλλον, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα επαγγέλματα των ονείρων τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα μηχανογραφικά δελτία θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 14 Ιουλίου.

Δείτε παρακάτω ποιες επαγγελματικές κατευθύνσεις προσφέρει ο κάθε κλάδος αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την εφημερίδα "Τα Νέα".