Διπλασιάστηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα

Διπλασιάστηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα
Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην είναι ιδιαίτερα υψηλές στη χώρα μας, δεν συμβαίνει  όμως το ίδιο και με τις τιμές των ξενοδοχείων, οι οποίες τον Ιούνιο καταγράφουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το μήνα Ιούνιο, η αύξηση των τιμών στην Ελλάδα είναι 12% ενώ πρωταθλήτρια στην άνοδο των μέσων ξενοδοχειακών τιμών αναδεικνύεται η Σαντορίνη.
Ειδικότερα το Ημεροβίγλι, παρουσιάζει σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών κατά 95%. Με αποτέλεσμα η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον Ιούνιο να αγγίζει τα 501 ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους η μέση τιμή κυμαινόταν στα 257 ευρώ. Το ίδιο σκηνικό και στο Φηροστεφάνι με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να εκτοξεύεται στα 289 ευρώ, έναντι 192 ευρώ τον Ιούνιο του 2013 (51%). Αντίθετα, η Οία ανεβάζει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης μόνο κατά 10% σε σχέση με πέρυσι (339 ευρώ έναντι 307 ευρώ τον Ιούνιο του 2013).
Ομοίως και στα Φηρά, η μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 242 ευρώ έναντι 137 ευρώ τον περασμένο Ιούνιο (αύξηση 77%).
Στην Μύκονο η μέση τιμή διανυκτέρευσης αυξήθηκε σε ποσοστό 46%. Για να περάσει κάποιος ένα βράδυ στο νησί θα πρέπει να δαπανήσει κατά μέσο όρο 184 ευρώ έναντι των 126 τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση στην Ρόδο, αυξημένες όμως είναι και οι τιμές στα ξενοδοχεία της. Φέτος παρουσιάζεται μία αύξηση της τάξης του 7% με την μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνονται στα 75 ευρώ.
Μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των καταλυμάτων παρατηρείται στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ρέθυμνο. Οι τιμές κατά μέσο όρο αγγίζουν τα 109 ευρώ σε σχέση με τα 90 πέρυσι, ήτοι αύξηση 21%.
Πολύ μεγάλη είναι η άνοδος των τιμών και στην Ίο με 48% ποσοστιαία αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013.
Τέλος η Αθήνα, οι τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 35%. Για μια μόνο διανυκτέρευση τον Ιούνιο θα πρέπει οι τουρίστες να διαθέσουν κατά μέσο όρο 119 σε αντίθεση με πέρυσι όπου τον ίδιο μήνα η μέση τιμή δεν ξεπερνούσε τα 88 ευρώ.