Αυτά είναι τα ελληνικά θερινά σινεμά που μπήκαν στην 10άδα του πλανήτη -φωτο

Αυτά είναι τα ελληνικά θερινά σινεμά που μπήκαν στην 10άδα του πλανήτη -φωτο
Σε πρόσφατη λίστα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα, Guardian, με τα 10 κορυφαία θερινά σινεμά της Ευρώπης, 2 ελληνικοί κινηματογράφοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση.

Ο λόγος γίνεται για τους θερινούς κινηματογράφους "Cine Paris" στην Πλάκα καθώς και το "Cine Kamari" στην Σαντορίνη που κατέκτησαν την 4η και 8η θέση αντίστοιχα στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά της Ευρώπης. Το Cine Paris βρίσκεται σε ταράτσα, στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας υπό την θέα της Ακρόπολης που προσδίδει μια ξεχωριστή νότα σε κάθε προβολή ταινίας. Οι επισκέπτες του κινηματογράφου είναι ένας συνδυασμός από ντόπιους και τουρίστες και οι ταινίες που προβάλλονται μπορεί να είναι από κινούμενα σχέδια μέχρι και πρόσφατα αριστουργήματα κυρίως ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Ο άλλος θερινός κινηματογράφος, Cine Kamari, στεγάζεται έξω από την χώρα της Σαντορίνης και σύμφωνα με το Guardian θεωρείται ένα από τα πιο χαλαρωτικά μέρη στον πλανήτη όπου μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ταινία. Οι πολυτελείς αναπαυτικές καρέκλες και ο συνδυασμός αρωμάτων από τα τριγύρω εξωτικά φυτά καθώς και ένα γευστικό coctail υπό το φως των αστεριών χαρίζει μια πρωτόγνωρη εμπειρία στους επισκέπτες του κινηματογράφου.

Εάν έχετε περιέργεια να δείτε την λίστα με τα καλύτερα σινεμά της Ευρώπης τότε κάντε κλικ ΕΔΩ.