H Google φέρνει το street view στην Ελλάδα

H Google φέρνει το street view στην Ελλάδα
Θέλετε να δείτε εκ των προτέρων πού θα μείνετε στις διακοπές σας; Πόσο κοντά είναι στις συγκοινωνίες, ή την παραλία; Θέλετε να δείξετε στους φίλους και τους συγγενείς σας που ζουν μακριά σας, πού μένετε, πού δουλεύετε; 


Τo Street View σας δίνει πλέον αυτή την δυνατότητα.Πρόκειται για την γνωστή σε όλους μας υπηρεσία της Google η οποία παρέχει τη δυνατόττηα στους χρήστες της να περιηγηθούν τρισδιάστατα από τον υπολογιστή τους σε πολλές περιοχές της Γης μέσω φωτογραφιών υψηλής ποιότητας. H υπηρεσία Street View είναι ενεργοποιημένη σε πολλές χώρες της υφηλίου και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και στην χώρα μας.

To θέμα είχε αποκαλύψει το fpress.gr προ μηνών και μπορείτε να το θυμηθείτε κάνοντας κλίκ εδώ

Η υπόθεση ξεκινάει από το Δεκέμβρη του 2008, όταν η Google έφερε στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια της, σύμφωνα με τα οποία ξεκινούσε διαδικασίες επεξεργασίας δεδομένων ώστε να φέρει το Street View στην Ελλάδα. Τα σχέδια της όμως ναυάγησαν μερικούς μήνες μετά όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που την ανάγκασε να διακόψει την όποια πραγματοποίηση εργασιών για το Street View στη χώρα μας. Λίγα χρόνια αργότερα εκδόθηκε μια σχετική απόφαση από Αρχή η οποία έκρινε νόμιμη τη λειτουργία της γνωστής υπηρεσίας εικονικής περιήγησης με την Google να δείχνει σύμφωνη.

Έτσι λοιπόν ερχόμαστε στο σήμερα όπου ανακοινώνεται ότι η υπηρεσία της Google, Street View, γίνεται πλέον διαθέσιμη στη χώρα μας. Η επίσημη παρουσίαση αναμένεται να γίνει σύντομα.

Δείτε στη συνέχεια ένα video που παρουσιάζει μερικές παράξενες εικόνες που έχει απαθανατίσει ο φακός της GoogleΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ