Ανάσταση: Υπεγράφη σύμβαση με αύξηση μισθού

Ανάσταση: Υπεγράφη σύμβαση με αύξηση μισθού
Σε μια εποχή όπου οι επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται, προβλέπουν στην χειρότερη περίπτωση μείωση μισθών και επιδομάτων και στην καλύτερη τη διατήρηση τους στα ίδια επίπεδα, υπάρχει επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη προ ημερών μεταξύ εργαζομένων και διοίκηση και προβλέπει αυξήσεις!


Πρόκειται για την Αθηναϊκή Χαρτοποιία Softex η οποία στην επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε με τους εργαζόμενους της προβλέπει αύξηση 1,5% στους μισθούς από την 1η Μάρτη 2014. Η εν λόγω σύμβαση έχει χρονική διάρκεια μέχρι 31/12/2014.
Η σημασία της συγκεκριμένης σύμβασης είναι ακόμα μεγαλύτερη, με δεδομένο ότι αφορά σε μισθούς που δεν έχουν υποστεί μείωση, ενώ οι συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψε το σωματείο τα προηγούμενα χρόνια διασφάλισαν επιδόματα, προσαυξήσεις κκαι λοιπά θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων. Για παράδειγμα, οι συλλογικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν το 2011 προέβλεπαν αυξήσεις 1,8%, ενώ το 2012 και το 2013, αν και δεν προέβλεπαν αυξήσεις, διασφάλιζαν τα εργατικά δικαιώματα.
Οπως δήλωσαν στο fpress εργαζόμενοι της Softex αποτελεί μία από τις καλύτερες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί τα τελευταία χρόνια.
Ἑίχαμε αποτελέσματα γιατί είμασταν ενωμένοι και διεκδικούσαμε το αυτονόητο. Ανθρώπινες συμβάσεις εργασίας, με τις οποίες θα μπορούσαμε να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής", αναφέρουν χαρακτηριστικά.