Η ιστοσελίδα κατά της μίζας, και του «φακελακίου». Απίστευτες ιστορίες

Η ιστοσελίδα κατά της μίζας, και του «φακελακίου». Απίστευτες ιστορίες
Το φακελάκι η μίζα και η διαφθορά, σίγουρα δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Ταλαιπωρεί τους πολίτες σε όλο τον πλανήτη, ακόμη και αυτούς των ανεπτυγμένων χωρών, οι οποίοι μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, ενδίδουν


Η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας καταγράφει 20 χώρες – οι οποίες αντιστοιχούν στο 26,9% των παγκόσμιων εξαγωγών – οι οποίες δεν έχουν κάνει τίποτα για την εφαρμογή των νόμων κατά της διαφθοράς. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Ιαπωνία, η Νότιος Κορέα, η Ολλανδία, η Ισπανία, το Ισραήλ και η Βραζιλία.
Μόνο σε τέσσερις χώρες – Ελβετία, Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ – διαπιστώνεται «ενεργή επιβολή» της σχετικής νομοθεσίας. Η Βρετανία έπρεπε να συρθεί με τα χίλια ζόρια για να περάσει τη σχετική νομοθεσία και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επιτρέπουν τις περιβόητες «πληρωμές διευκόλυνσης» ακόμη και στην πρωτοποριακή νομοθεσία Foreign Corrupt Practices Act. Υπάρχει αισιοδοξία; Ναι. Απλοί άνθρωποι παλεύουν ενάντια στη διαφθορά. Είναι επίσης κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών στην Ουκρανία και την Ινδία.

Οι ελληνικές ιστοσελίδες

ΗΛΕΚΡΟΔΟΤΗΣΗ
Τύπος Ιστορίας:
Έδωσα φακελάκι
Γεωγραφική Περιοχή:
Νομός Λευκάδας
Ημερομηνία:
Ιανουάριος, 2014
Υπηρεσία:
ΔΕΗ
Ποσό:
100€
Περιγραφή:
ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΕΝΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ, ΟΤΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΣΕ "ΕΠΙΣΧΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ", ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ) ΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΕΔΩΣΑ 100 EURO ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ.

Αυτή είναι μία καταγγελία από τις πολλές που γίνονται καθημερινά. Δεν ξέρουμε βέβαια το αποτέλεσμα τους.

Η ελληνική ιστοσελίδα για τις καταγγελίες ΕΔΩ

Η ινδική ιστοσελίδα

Tο ipaidbribe.com (πλήρωσα μίζα), μία ινδική ιστοσελίδα όπου ο κόσμος καταγράφει τις δικές του εμπειρίες – όπως έκανε ένας άνδρας που πήγε σε ένα αστυνομικό τμήμα, στο τμήμα ανανέωσης διαβατηρίων και τον έπεισαν να πληρώσει «αμοιβή».

«Νιώθω απαίσια που δείλιασα.... Δεν είμαι άνθρωπος με επιρροή που έχει την απαραίτητη στήριξη για να αντιμετωπίσει αυτούς τους διεφθαρμένους ανθρώπους, ούτε έχω τα κότσια να αντιμετωπίσω σε αυτούς τους βρώμικους ηλίθιους» έγραψε ένας επισκέπτης της ιστοσελίδας.

Το συγκεκριμένο site έχει και τμήμα «I did not pay a bribe» (δεν πλήρωσα μίζα) όπου ένας φοιτητής από το Μπάγκαλορ βρέθηκε αντιμέτωπος με αξιωματούχους του πανεπιστημίου «ζητώντας το βιβλίο επισκεπτών και το βιβλίο παραπόνων, λέγοντας πως θα κάνει καταγγελία... μετά από αυτό.... ξαφνικά έγιναν πιο συνεργάσιμοι». Υπάρχει επίσης και το τμήμα «I met an honest officer» (γνώρισα έναν τίμιο αξιωματούχο)...


Για να δείτε τη σελίδα και τις καταγγελίες κάντε κλικ ΕΔΩ