Aύριο "κληρώνει" για τους Ελληνες που θα δουλέψουν στην Disneyland

 Aύριο "κληρώνει"  για τους Ελληνες που θα δουλέψουν στην Disneyland
Aύριο έρχονται στην Ελλάδα οι άνθρωποι της Disneyland, του μεγαλύτερου θεματικού - ψυχαγωγικού πάρκου της Ευρώπης, προκειμένου  να πραγματοποιήσουν συνεντεύσεις με Ελληνες υποψήφιους που θέλουν να εργαστούν εκεί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό χώρο της πρωτεύουσας ενώ οι Ελληνες υποψήφιοι που έχουν προεπιλεγεί θα περάσουν από συνέντευξη, η οποία θα καθορίσει το αν θα προσληφθούν τελικά από την εταιρεία.
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων θα υπογράψουν εποχικές συμβάσεις, διάρκειας τεσσάρων έως οκτώ μηνών, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Επίσης θα προσληφθούν ασκούμενοι για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, αλλά και έκτακτο προσωπικό με βραχυπρόθεσμα συμβόλαια για τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων του 2014, τις Απόκριες αλλά και το καλοκαίρι.
Παρ' όλα αυτά, δεν πρέπει να αποκλειστεί και η περίπτωση κάποιος υποψήφιος να απασχοληθεί και με σύμβαση αορίστου χρόνου. Σε όλους τους προσληφθέντες θα προσφερθεί διαμονή με συγκατοίκηση σε εστίες εντός του πάρκου, ενώ η Disneyland θα καλύψει και μέρος (152 ευρώ) των εξόδων μετακίνησής τους προς και από το Παρίσι.
Για τους υποψηφίους που θα επιλεγούν και θέλουν να συνδυάσουν εργασία και εκπαίδευση, η εταιρεία προσφέρει ειδικά συμβόλαια (Contrats de Professionnalisation), διάρκειας 6 ή 12 μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων προσφέρεται επαγγελματική πιστοποίηση σε μία από τις τέσσερις ειδικότητες που θα επιλέξουν (πωλήσεις, εστιατόρια, εισιτήρια, ξενοδοχεία). Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν αυτόν τον τρόπο δουλειάς θα διαθέτουν το 75% του ωραρίου τους στο πόστο εργασίας τους και το υπόλοιπο 25% σε εκπαιδευτικά σεμινάρια. Επίσης τους δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες (στα γαλλικά και τα αγγλικά) παρακολουθώντας μαθήματα γλώσσας και στη συνέχεια να λάβουν αναγνωρισμένο δίπλωμα.Να σημειωθεί ότι η Disneyland-Paris, η οποία βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το Παρίσι (πέμπτη ζώνη), στην περιοχή Marne-la-Vallee, αναζητά προσωπικό: α) στον τομέα τροφίμων και ποτών (σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι, εργαζόμενοι στην τροφοδοσία, υπεύθυνοι μπαρ), β) στην καθαριότητα, γ) στα εκδοτήρια εισιτηρίων, δ) στα παιχνίδια και ε) στα ξενοδοχεία.
Να σημειωιθεί πάντως ότι η εκδήηλωση δεν είναι ανοιχτή για το κοινό αλλά μόνο για τους υποψήφιους που υπέβαλλαν το βιογραφικό τους....