Kαι η Ελληνική Προεδρία θέλει τον…. χορηγό της

 Kαι η Ελληνική Προεδρία θέλει τον…. χορηγό της
Το μοντέλο που ακολουθήσαμε στην παρέλαση -βάλαμε ιδιωτική εταιρεία να χορηγήσει τα καύσιμα για να κουνηθούν τα άρματα μάχης- φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει. Επόμενος "σταθμός" η οργάνωση της Ελληνικής Προεδρίας. Εκεί "τα λεφτά είναι πολλά" οπότε θα χρειαστούν και περισσότερες χορηγίες. Άνευ...ανταλλάγματος; Παραθέτουμε την είδηση και την αφήνουμε στην κρίση σας. 

Τα έξοδα της Ελληνικής Προεδρίας είναι πολλά και στην κυβέρνηση αναζητούν εσπευσμένα εταιρίες που θα καλύψουν το κόστος, το οποίο υπολογίζεται σε 50 εκατ ευρώ και περιλαμβάνει έξοδα ενίσχυσης οργανισμών και πρεσβειών με πρόσθετο προσωπικό, διοργανώσεις κλπ.Στελέχη της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα ζητούν από μεγάλους επιχειρηματικούς Ομίλους να συνδράμουν… προκειμένου να καλυφθούν «οι 14 άτυπες υπουργικές Σύνοδοι στην Αθήνα, 35 συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου, 57 συναντήσεις ομάδων εργασίας και 33 συνέδρια ή σεμινάρια που έχουν προγραμματιστεί».

Το θέμα επιβεβαίωσε προ ημερών και ο Υφυπουργός Εξωτερικών τον κ. Δημήτρης Κούρκουλας, αρμόδιος για την οργάνωση της ελληνικής Προεδρίας, ο οποίος τόνισε ότι « θα αξιοποιηθεί ο θεσμός της χορηγίας και εταιρίες θα καλύψουν τα έξοδα σε διάφορες δράσεις ,όπως πχ την κίνηση με αυτοκίνητα των Επιτρόπων, των Υπουργών και άλλων υψηλών προσκεκλημένων που θα είναι προσφορά ιδιωτικής εταιρίας. Είμαστε πολύ ευγνώμονες και σε αυτή την εταιρεία και σε άλλες εταιρείες και τις οποίες θα παρουσιάσουμε".
"Βεβαίως και χρησιμοποιούμε χορηγούς κι όχι μόνον για τα αυτοκίνητα και θα γίνει συνολική παρουσίαση των χορηγών μας, αλλά, πέραν των χορηγιών, έχουμε κατορθώσει κι ελπίζω μέχρι τέλος να κατορθώσουμε να κρατήσουμε τον προϋπολογισμό σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εν πάση περιπτώσει πολύ χαμηλότερα από ότι άλλες Προεδρίες", τόνισε χαρακτηριστικά.