"Oχι" λένε οι περιφέρειες στην επικείμενη αύξηση των διοδίων

"Oχι" λένε οι περιφέρειες στην επικείμενη αύξηση των διοδίων
Την έντονη αντίθεσή του στην επικείμενη αύξηση των διοδίων εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας αφού υποστηρίζει ότι η επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των πολιτών δεν αφήνει κανέναν περιθώριο για αυξήσεις στα τέλη των διοδίων, απευθύνει έκκληση προς το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Ανάπτυξης που χρηματοδοτεί τα μεγάλα οδικά έργα, να ενισχύσουν ουσιαστικά με όλους τους αναγκαίους πόρους τις Περιφέρειες ώστε να μπορέσουν όχι μόνο να συντηρήσουν το ήδη προβληματικό επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και να προγραμματίσουν τα απαραίτητα νέα οδικά έργα.
Οι περιφερειάρχες υπενθυμίζουν ακόμη την παλαιότερη δέσμευση του αρμόδιου υπουργείου για εγκατάσταση ηλεκτρονικής σήμανσης στα διόδια των εθνικών δρόμων, ώστε τα τέλη να είναι ανάλογα της χιλιομετρικής απόστασης που διανύει το κάθε όχημα.
Σημειώνεται πως με αφορμή την επανεκκίνηση των εργασιών στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους προβλέπεται άνοιγμα νέων σταθμών διοδίων καθώς και αύξηση της τιμής των διοδίων κατά 60%.