Ερχεται "δακτύλιος" για τζάκια και ξυλόσομπες

Ερχεται "δακτύλιος" για τζάκια και ξυλόσομπες
Επειδή τα τζάκια και οι ξυλόσομπες αναμένεται και φέτος να έχουν την τιμητική τους... λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και επειδή- ως γνωστόν -υπάρχει και το πρόβλημα της αιθαλομίχλης, τι σκέφτηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος; Μα φυσικά να βάλει "δακτύλιο" στα τζάκια και στις ξυλόσομπες, κάτι ανάλογο με τα "μονά ζυγά" στα αυτοκίνητα.

Οπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, το μέτρο θα εφαρμόζεται από 3 έως 15 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα, όταν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες αναμένεται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της αιθαλομίχλης.
Τότε είναι που το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα θέτει το "απαγορευτικό" το οποίο θα εφαρμόζεται ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα και ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες. Δηλαδή θα γίνεται έλεγχος για το ποιές καμινάδες "καπνίζουν"και θα γίνεται ο εντοπισμός των παραβατών και κατ'επέκταση η επιβολή των προστίμων (το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί). Επίσης είναι ακόμη άγνωστο ποιοί θα αναλάβουν τους ελέγχους των καμινάδων ή και της "εισβολής" σε διαμερίσματα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιά τζάκια είναι αναμμένα -κυρίως στις πολυκατοικίες όπου δεν φσίνεται.

Το σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος υπεγράφη την Τρίτη και προωθήθηκε προς έγκριση και σε άλλα έξι συναρμόδια υπουργεία.