Συνεχίζεται η μετανάστευση των Ελλήνων

Συνεχίζεται η μετανάστευση των Ελλήνων
Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Το 2012 ο αριθμός των ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία αυξήθηκε κατά 5,1% σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσία Destatis).Πολλοί είναι και εκείνοι που επιλέγουν το Βέλγιο για να κάνουν μια καινούργια αρχή.


Οπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου, στη χώρα, στο Βέλγιο καταφθάνουν κατά κύριο λόγο επιστήμονες, που αναζητούν εργασία σε τράπεζες, ερευνητικά κέντρα και εταιρείες καθώς και εργάτες.
Ενδεικτικό της αυξημένης τάσης για μετανάστευση που επικρατεί στην Ελλάδα είναι τα σχεδόν 90.000 βιογραφικά που έχουν υποβληθεί στην ιστοσελίδα Eures από Έλληνες πολίτες σε εργοδότες του εξωτερικού, ενώ η χώρα μας έρχεται 14η ανάμεσα στις 30 και πλέον χώρες από τις οποίες προέρχονται τα περισσότερα βιογραφικά σημειώματα. Οι τομείς εκείνοι που απορροφούν Έλληνες και ξένους μετανάστες είναι κυρίως ο νομικός, ο διοικητικός και ο οικονομικός και ακολουθούν εκείνοι του μάρκετινγκ και των ξενοδοχοϋπάλληλων.

Το κύμα μετανάστευσης είναι τόσο μεγάλο που πολλές μεταφορικές εταιρίες έχουν εγκαταλείψει πλέον το κομμάτι των εισαγωγών – εξαγωγών και να έχουν στραφεί στις μετακομίσεις.
«Πάρα πολλοί άνθρωποι μετακομίζουν καθημερινά από την Ελλάδα σε χώρες του εξωτερικού κυρίως προς Γερμανία», επισημαίνει στο fpress.gr ο υπεύθυνος της μεταφορικής εταιρίας Βy Hellas, Λ. Σιδηρόπουλος. Στις χώρες όπου καταφεύγουν οι περισσότεροι Ελληνες είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία. Μάλιστα στην Γερμανία, όπως αναφέρει ο ίδιος πολλοί οι οποίοι φεύγουν αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω αφού τελικά δεν μπορούν να βρουν και εκεί δουλειά.
Ενδεικτικό της μεγάλης αύξησης της μετανάστευσης που παρατηρείται είναι ότι πολλές μεταφορικές εταιρίες με πολύχρονη παρουσία στο τομέα των μεταφορών έχουν εγκαταλείψει το κομμάτι τω εισαγωγών και εξαγωγών και έχουν επιλέξει την οικοσυσκευή.
«Πάνω από 100 μετακομίσεις το μήνα εκτελεί το γραφείο μας. Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αναγκάζδει τους περισσότερους να αναζητήσουν μια δουλειά και ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε Αυστραλία ή Αμερική», επισημαίνει ο ιδιοκτήτης της ΕuroTrans M. Σταματίου. Η πλειοψηφία των μεταναστών είναι νέοι άνθρωποι από 25-45 χρονών, ενώ δεν είναι λίγες και οι οικογένειες τριμελής ή και τετραμελής που μετακομίζουν, αφού εδώ δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν.