Ιδού τα νέα προϊόντα της Apple

Ιδού τα νέα προϊόντα της Apple
H πολυαναμενόμενη εκδήλωση της Apple έλαβε τέλος. Όλα τα βλέμματα της παγκόσμιας τεχνολογικής κοινότητας ήταν στραμμένα στην Καλιφόρνια όπου η εταιρία παρουσίασε τα νέα της προϊόντα βάζοντας τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν τόσο καιρό. Οι υποστηρικτές της εταιρίας παρακολούθησαν την τρίωρη παρουσίαση με κομμένη την ανάσα.

Στα πλαίσια της χθεσινής εκδήλωσης, η Apple προχώρησε στην παρουσίαση του iPhone 6 καθώς και του iPhone 6 Plus όμως την παράσταση έκλεψε το έξυπνο ρολόι, Apple Watch, το οποίο είναι η πρώτη νέα συσκευή που παρουσιάζεται μετά τον θάνατο του συνιδρυτή της εταιρίας, Στιβ Τζομπς.

Τα δυο νέα iPhone 6 επαλήθευσαν τις φήμες που κυκλοφορούσαν τόσο καιρό όσο αφορά το μέγεθός τους. Το iPhone 6 είναι 4,7 ίντσες (11,9 εκατοστά) με οθόνη 1334x750 ενώ διαθέτει περισσότερα από 1 εκατομμύρια pixels και το iPhone 6 Plus είναι 5,5 ίντσες (14 εκατοστά) με οθόνη 1920x1080 και διαθέτει περισσότερα από 2 εκατομμύρια pixels. Επίσης τα δύο νέα iPhone είναι πιο λεπτά συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα. Το iPhone 6 έχει πάχος 6,9 χιλιοστά ενώ το iPhone 6 Plus έχει πάχος 7,1 χιλιοστά.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε το Apple Watch.Το "έξυπνο" ρολόι θα έχει την δυνατότητα να υποστηρίζει το "οικοσύστημα" εφαρμογών της Apple, θα "επικοινωνεί" με το iPhone και ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως μετρητής υγείας και άσκησης. Εκτός από ανθεκτική οθόνη αφής, η συσκευή θα έχει και μία "έξυπνη" κορώνα (κουρδιστήρι), που θα λειτουργεί ως κουμπί έναρξης. Θα διατίθεται σε δύο μεγέθη (small, large) και επιπλέον ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρια μοντέλα, αστάλι-αλουμίνο-χρυσός.

Τέλος, η Apple παρουσίασε την υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών Apple Pay επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν οι νέες συσκευές να λειτουργούν και ως "ηλεκτρονικά πορτοφόλια".

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες της εκδήλωσης ΕΔΩ