Και τα… σαλέ κάνουν προσφορές –Ενδιαφέρεστε;

Και τα… σαλέ κάνουν προσφορές –Ενδιαφέρεστε;
Προσαρμοσμένες στις συνθήκες οικονομικής κρίσης είναι και φέτος οι χριστουγεννιάτικες αποδράσεις. Κάτι που θα φαινόταν αδιανόητο πριν από χρόνια, δηλαδή το να γίνονται προσφορές στα καταλύματα μέσα στα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά, φέτος είναι «κανόνας». Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια.  

Της Έφης Καραγεώργου

Με προσφορές και εορταστικά πακέτα οι ξενοδόχοι στους χειμερινούς προορισμούς προσπαθούν να προσελκύσουν επισκέπτες για τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και για τα Φώτα.Αν εξαιρέσουμε την Αράχοβα που έχει το δικό της κοινό και είναι παραδοσιακά γεμάτη αυτές τις μέρες, ανοδικά κινείται η πόλη των Τρικάλων, πολύ καλές πληρότητες έχουν τα Καλάβρυτα και το Καρπενήσι.Όσοι από εσάς σχεδιάζετε κάποιο ταξίδι μέσα στις γιορτές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τιμές στα δίκλινα δωμάτια με πρωινό ξεκινούν από τα 30 ευρώ και φτάνουν στα 150 σε ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Οι ξενοδόχοι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα γεμίσουν τα δωμάτια τους και υπογραμμίζουν πως παρά το ιδιαίτερα υψηλό κόστος της θέρμανσης που «καίει» το 25% με 30% του τζίρου τους, οι τιμές παραμένουν χαμηλές.

Προορισμοί:

Αράχοβα. Οι πληρότητες έχουν πιάσει ήδη οροφή με 90% για τα Χριστούγεννα. Αν έχετε προγραμματίσει να την επισκεφθείτε θα πρέπει να κλείσετε από τώρα για την Πρωτοχρονιά ή τα Φώτα. Οι τιμές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια παίζουν ανάμεσα στα 45 με 90 ευρώ για το δίκλινο με πρωινό.

Καρπενήσι. Οι πληρότητες αγγίζουν το 90% για το τριήμερο των Χριστουγέννων, ενώ για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, οι κρατήσεις είναι της τάξης του 75%.

Μεγάλο είναι το εύρος των τιμών για τα δίκλινα δωμάτια με πρωινό καθώς ξεκινούν από τα 55 ευρώ και φτάνουν τα 150 ευρώ στα 5άστερα ξενοδοχεία.

Καλάβρυτα. Είναι δύσκολο να βρείτε για τα Χριστούγεννα κατάλυμα, καθώς είναι σχεδόν όλα γεμάτα. Για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα η ζήτηση είναι επίσης μεγάλη με τις πληρότητες να ξεπερνούν από τώρα το 85%.

Ανάλογα με το κατάλυμα η τιμή σε δίκλινο με πρωινό ξεκινά από τα 50 ευρώ και φτάνει τα 150 ευρώ.

Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια- Μέτσοβο. Υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα σε δωμάτια, ενώ η ζήτηση είναι μεγαλύτερη για την Πρωτοχρονιά. Τα 5στερα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν ελκυστικές εορταστικές προσφορές. Οι τιμές ξεκινούν από τα 25-30 ευρώ το δίκλινο με πρωινό, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και φτάνουν τα 120 ευρώ στα 5στερα ξενοδοχεία.

Στην ορεινή Αρκαδία (Βυτίνα, Δημητσάνα), οι πληρότητες στα ξενοδοχεία βρίσκονται στο 70% με ανοδική τάση.

Οι τιμές στα δίκλινα δωμάτια με πρωινό ξεκινούν από τα 40 ευρώ και σε κάποιες μονάδες ξεπερνούν τα 90 ευρώ. Υπάρχουν προσφορές με ειδικά εορταστικά πακέτα (ημιδιατροφή, δραστηριότητες εναλλακτικής άθλησης, κ.ά), σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Στη Δράμα οι πληρότητες βρίσκονται στο 60%.

Οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό ξεκινούν από 50 ευρώ ενώ οι ξενοδόχοι της περιοχής έχουν δημιουργήσει ειδικά εορταστικά πακέτα διακοπών που μειώνουν περαιτέρω τη διαμονή. Παράλληλα η «Ονειρούπολη» θα λειτουργεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Στα Τρίκαλα ο «Μύλος των Ξωτικών» έχει γεμίσει τα ξενοδοχεία, ενώ αντίθετα οι πληρότητες είναι χαμηλές σε Καλαμπάκα, Ελάτη και Περτούλι.

Στα Τρίκαλα οι τιμές στα δίκλινα δωμάτια με πρωινό να κυμαίνονται από 70-90 ευρώ. Στην Καλαμπάκα, που απέχει μόλις μισή ώρα από την πόλη των Τρικάλων, οι τιμές στα δίκλινα δωμάτια με πρωινό ξεκινούν από τα 40 ευρώ και φτάνουν στα 80 ευρώ.