Το iPad Air 2, το iPad mini 3 και 3 νέοι iMac από την Apple

Το iPad Air 2, το iPad mini 3 και 3 νέοι iMac από την Apple
Στην επίσημη παρουσίαση του iPad Air 2 και του iPad Mini 3, προχώρησε η Apple. Aκόμη παρουσίασε νέα σειρά επιτραπέζιων υπολογιστών iMac, καθώς και το νέο λειτουργικό σύστημα για Mac, το OS X Yosemite.

Τα χαρακτηριστικά του iPad Air 2 είναι το μικρό πάχος του στα 6,1 χιλιοστά και ο αισθητήρας αναγνώρισης αποτυπωμάτων Touch ID. Για πρώτη φορά διαθέτει anti-reflective επικάλυψη στην οθόνη και επεξεργαστή Α8Χ- μία ταχύτερη έκδοση του επεξεργαστή των τελευταίων iPhones της εταιρείας. Επίσης έχει οπίσθια κάμερα των οκτώ megapixel που μπορεί πλέον να καταγράψει slow-mo βίντεο στα 120 frames per second, ενώ η εμπρόσθια κάμερα αναβαθμίστηκε. Η οθόνη του είναι των 9,7 ιντσών, ανάλυσης 2048x1536 και διαθέτει 2 GB RAM και συνεπεξεργαστή M8. Επίσης διαθέτει ένα νέο είδος wi-fi chip που υποστηρίζει μεγαλύτερες ταχύτητες, περιλαμβανομένων downloads μέχρι και 866 megabits per second. Η τιμή του ανέρχεται στα 499 δολάρια για την έκδοση των 16 GB, 599 δολ. για τα 64 GB, 699 δολ. για τα 128.

Το iPad Mini 3, διαθέτει τον αισθητήρα Touch ID. Ο επεξεργαστής είναι ο Α7 και φέρει κάμερα χαμηλότερης ανάλυσης σε σχέση με το iPad Air 2. Η τιμή του ξεκινά από τα 399 δολάρια (16 GB).

Η διάθεση τους θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Apple παρουσίασε ακόμη ένα νέο μοντέλο του all-in-one iMac, το οποίο, διαθέτει τη μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη στην αγορά: 27 ίντσες, ανάλυση 5Κ-5210x2880 pixels. Το κόστος του βασικού μοντέλου ανέρχεται στα 2.499 δολάρια και ήδη διατίθεται προς πώληση. Ανακοινώθηκαν ακόμη μια βελτιωμένη έκδοση του Mac Mini.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, είναι ήδη διαθέσιμη για δωρεάν «κατέβασμα» η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple OS X Yosemite για υπολογιστές Macintosh, η οποία, μεταξύ άλλων, επιτρέπει την ευκολότερη ανταλλαγή δεδομένων με iPad και iPhone. Το νέο λειτουργικό iOS 8,1 για κινητές συσκευές θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη Δευτέρα.

Η Apple, σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», έχει πουλήσει 13,3 εκατ. iPad στο φετινό δεύτερο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, εμφανίζοντας μείωση 9,3% σε σχέση με τις πωλήσεις του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ