Τα σχέδια της Swatch για smartwatch

Τα σχέδια της Swatch για smartwatch
Τα gadget που φοριούνται μπήκαν στο στόχαστρο της Swatch, και προχωρεί στην αγορά των «έξυπνων» ρολογιών χειρός, ο τομέας των οποίων θεωρείται οικονομικά ελπιδοφόρος και αναπτυσσόμενος και μπορεί να φτάσει τα 93 δισ. δολάρια, Στο σχεδιασμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η είσοδος και η δραστηριοποίηση τα επόμενα χρόνια με ένα δικό της μοντέλο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ωρολογοποιίας του κόσμου, Nick Hayek, αντιλαμβάνεται την εμφάνιση των «έξυπνων» ρολογιών στην αγορά ως ευκαιρία και όχι ως απειλή.

Όπως είπε, το μοντέλο που θα αναπτύξει η εταιρεία του θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μετρά τα βήματά του, τις θερμίδες που καταναλώνει, αλλά θα είναι εξοπλισμένο και με άλλα «έξυπνα» χαρακτηριστικά, βασισμένα στην τεχνολογία bluetooth. «Όλες οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας και δεν αποκλείω ότι συνεργαζόμαστε ή θα συνεργαστούμε σε κάποιους τομείς. Αλλά μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και μόνοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα gadget που φοριούνται, όπως τα «έξυπνα» ρολόγια που δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να συνδέεται με το «έξυπνο» κινητό του και να βλέπει το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, να πραγματοποιεί κλήσεις κλπ., θεωρούνται ως το επόμενο μεγάλο «θέμα» του κόσμου της τεχνολογίας – και δυνητική απειλή για τις πωλήσεις «παραδοσιακών» ρολογιών χειρός.

Ήδη, η Apple έχει προσκαλέσει μέσα ενημέρωσης σε «ειδική παρουσίαση» που θα πραγματοποιήσει τον ερχόμενο μήνα, και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια του «iWatch». Αυτός, άλλωστε, θεωρείται ένας από τους λόγους που η μετοχή της Swatch «μετράει» απώλειες 15% από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με το Reuters, ξένοι αναλυτές υπολογίζουν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει πλήγμα στον τζίρο και τα EBITDA της Swatch της τάξης του 2%.

Αλλά και άλλες εταιρείες, όπως η Google, υλοποιούν παρόμοια σχέδια. Μέσω της Motorola, θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ το «έξυπνο» ρολόι Moto360.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ