Στη νέα ψηφιακή εποχή συντονίζεται η Αττική

Στη νέα ψηφιακή εποχή συντονίζεται η Αττική
Από νωρίς τα ξημερώματα περισσότεροι από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αττική, τον Αργοσαρωνικό, την κεντρική και νότια Εύβοια, αλλά και τις δυτικές ακτές των Κυκλάδων, απέκτησαν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν επανασυντονισμό των τηλεοράσεων ή των αποκωδικοποιητών τους.
Πρόκειται για το δεύτερο περιοχικό switch - off, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Συγκεκριμένα, έντεκα κέντρα εκπομπής, που έως τώρα εξέπεμπαν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια, πέρασαν οριστικά στην ψηφιακή εποχή.
Παράλληλα, δύο κέντρα, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα», τα οποία εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος.
Συνολικά 13 κέντρα εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα δίνοντας πρόσβαση στους τηλεθεατές της Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και των δυτικών ακτών των Κυκλάδων. Οι τηλεθεατές πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, είτε έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, είτε εξωτερική συσκευή. Αναφορικά με τη ΝΕΡΙΤ, από το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της, οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν τα προγράμματα της ΝΕΡΙΤ, της ΝΕΡΙΤ sports, της Βουλής και της NERIT HD, ενώ από το δεύτερο μπουκέτο τη Deutsche Welle, το TV5 Monde, το RIK SAT και το BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ