Στο στόχαστρο για αντιμονοπωλιακές πρακτικές η Microsoft

Στο στόχαστρο για αντιμονοπωλιακές πρακτικές η Microsoft
Σε διερεύνηση για το εάν η Microsoft παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους, κάνοντας αναφορά σε ζητήματα συμβατότητας του

λειτουργικού των Windows και του λογισμικού Office προχωρά η κινεζική Κρατική Διεύθυνση για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο

Η SAIC, αναφέρει το Dow Jones Newswires, σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν χθες αιφνιδίως γραφεία της Microsoft σε τέσσερις κινεζικές πόλεις . Όπως αναφέρει, αναζητούσαν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που το λογισμικό συνδέεται με άλλα λογισμικά και αναφορικά με ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Η SAIC, δήλωσε ότι ήταν αποδέκτης παραπόνων από άλλες εταιρείες από τον Ιούνιου του 2013, σχετικά με ζητήματα συμβατότητας που σχετίζονται με λογισμικό της Microsoft. Όπως είπε, διερευνά την υπόθεση και αναζητά πληροφορίες τόσο από την Microsoft όσο και από άλλες σχετικές εταιρείες.

Τη Δευτέρα, περίπου 1.000 αξιωματούχοι της SAIC, εισέβαλαν στα γραφεία της Microsoft σε Πεκίνο, Σαγκάη, Γκουανγκτζού και Τσενγκντού. Όπως αναφέρεται, συνομίλησαν με υψηλόβαθμα στελέχη και προσωπικό από το μάρκετινγκ και το λογιστήριο. Πήραν αντίγραφα πλήθους επαφών και οικονομικών αναφορών, απέκτησαν ψηφιακά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων email και άλλων αρχείων και κατέσχεσαν δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ