Κατά 39 χιλ συνδρομητές αυξήθηκε η πελατειακή βάση της Vodafone Ελλάδος

Κατά 39 χιλ συνδρομητές αυξήθηκε η πελατειακή βάση της Vodafone Ελλάδος
Στα 10,2 δισ. λίρες ανήλθαν τα έσοδα της Vodafone για τη χρήση που ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανικός Τηλεπικοινωνιακός Όμιλος, αυξημένα κατά 6,2% σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριμήνου (Απρίλιος – Ιούνιος) της οικονομικής της χρήσης (Απρίλιος 2014 – Μάρτιος 2015) που ανακοινώθηκαν από το Vodafone Group τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν σε 153,75 εκατ. ευρώ έναντι 162,84 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης οικονομικής της χρήσης, μείωση 5,6% (με βάση τις ισοτιμίες που χρησιμοποιεί το Group). Στο α΄ τρίμηνο τα έσοδα χωρίς τις πωλήσεις κινητών και τις αγορές και συγχωνεύσεις υποχώρησαν 4,2% σε σχέση με την πτώση 4% στο δ΄ τρίμηνο και την πτώση 3,5% στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτος.
Στην ίδια βάση, τα έσοδα από τις δραστηριότητες στην Ευρώπη υποχώρησαν 7,9%. Τα έσοδα από την περιοχή της Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας –βασικής αγοράς της Vodafone- αυξήθηκαν 4,7%, καθώς η εταιρείας στρέφεται στις γοργά αναπτυσσόμενες τηλεπικοινωνιακές οικονομίες. η εταιρεία δεν ανακοίνωσε στοιχεία για τα κέρδη.
Η Vodafone επικεντρώνεται στη σύναψη συμφωνιών στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και media στην Ευρώπη, καθώς οι επιχειρήσεις προχωρούν σε πωλήσεις των assets σταθερής τηλεφωνίας για να τονώσουν τις στάσιμες δραστηριότητες κινητής. Έχει δαπανήσει 20 δισ. δολάρια σε εξαγορές στη Γερμανία και στην Ισπανία τον τελευταίο χρόνο για να ενισχύσει τη θέση της.

Θετική πορεία στην Ελλάδα
Οσον αφορά στην πορεία της στην Ελλάδα η πελατειακή βάση της Vodafone Ελλάδος αυξήθηκε κατά 39 χιλιάδες συνδρομητές σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας στους 4,94 εκατ. συνδρομητές με το 68% να είναι πελάτες καρτοκινητής. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχέια της ανάλυσης της βάσης των συνδρομητών στο τέλος φετεινού Ιουνίου το 26% (έναντι 22,7% στο 1ο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης) διαθέτει κινητό smartphone με το 56% των συνδρομητών να αξιοποιούν υπηρεσίες δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ