Microsoft: Όλες οι εκδόσεις των Windows εις σάρκα μίαν

Microsoft: Όλες οι εκδόσεις των Windows εις σάρκα μίαν
Στην έκδοση ενός λειτουργικού συστήματος προχωράει η Microsoft το οποίο θα είναι συμβατό για όλες τις οθόνες.

Στόχος της εταιρείας Μicrosoft είναι να ενώσει τις κύριες εκδόσεις των Windows σε μια πλατφόρμα, σύμφωνα με προσφατες ανακοινώσεις που έγιναν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Σάτια Ναντέλα, σε συνδιάσκεψη καθώς παρουσίαζε τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου.

Πηγές του δημοσιεύματος Business Insider αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος εξέφρασε την επιθυμία του για ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο θα μπορεί να καλύπτει όλα τα μεγέθη οθονών.

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του ίδιου,«Θα βελτιστοποιήσουμε την επόμενη έκδοση των Windows από τα τρία λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν σήμερα σε ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα για οθόνες όλων των μεγεθών» και προσθέτει«είχαμε πολλαπλές ομάδες που δούλευαν πάνω σε διαφορετικές εκδόσεις των Windows. Tώρα έχουμε μία ομάδα, με μία κοινή αρχιτεκτονική. Αυτό μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε σε κλίμακα, δημιουργώντας Universal Windows Apps».

Mε λίγα λόγια, η επόμενη έκδοση των Windows θα είναι συμβατή όχι μόνο σε PC αλλά και σε smartphones καθώς και tablets.

Τονίζεται ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να πουλάει διάφορες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων όπως Windows Pro, Windows Enterprise κλπ όμως θα έχουν περισσότερες ομοιότητες μεταξύ τους παρά διαφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ