Ειδικό "κλικ" για "καμάκι" εισαγάγει το Facebook

Ειδικό "κλικ" για "καμάκι" εισαγάγει το Facebook
Εάν σας ενδιαφέρει - ερωτικά - κάποιος χρήστης του Facebook, αλλά δεν ξέρετε αν είναι ελεύθερος ή δεσμευμένος επειδή δεν εμφανίζει αυτή την πληροφορία στο προφίλ του

, υπάρχουν για εσάς καλά νέα: το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να εισαγάγει μια λειτουργία που σας επιτρέπει να μάθετε αν κάποιος χρήστης έχει ή όχι δεσμό.

Το κουμπί Ask (Ρώτα) θα εμφανίζεται στα προφίλ των χρηστών που δεν αποκαλύπτουν την προσωπική κατάστασή τους (παντρεμένος, αρραβωνιασμένος, διαζευγμένος, σε σχέση, ελεύθερος κ.λπ.).

Ο κάτοχος του επίμαχου προφίλ, σύμφωνα με "Τα Νέα", δεν θα μπορεί να δει στη σελίδα του το κουμπί, το οποίο θα είναι ορατό μόνο στον χρήστη που ενδιαφέρεται να μάθει πληροφορίες γι' αυτόν.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί, ο ενδιαφερόμενος θα καλείται να στείλει στο... αντικείμενο του πόθου του ένα μήνυμα (π.χ. «Θέλεις να βγούμε έξω για ποτό κάποια στιγμή;»), καθώς και ένα αίτημα στο οποίο θα ζητά να μάθει αν είναι παντρεμένος, δεσμευμένος, ελεύθερος κ.λπ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα δύο άτομα να είναι ήδη «φίλοι» στο Facebook (αποκλείεται η χρήση του κουμπιού μεταξύ αγνώστων).

Ο χρήστης που λαμβάνει το αίτημα καλείται να αποφασίσει αν θα απαντήσει στον αποστολέα, κοινοποιώντας μόνο σε αυτόν (και όχι δημόσια) τις πληροφορίες που του έχει ζητήσει.

Η επίμαχη λειτουργία δεν έχει, επί του παρόντος, εμφανιστεί στο ελληνικό Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ