Ταμπλετούχοι με οθόνες υπερυψηλής ανάλυσης

Ταμπλετούχοι με οθόνες υπερυψηλής ανάλυσης
Τις τηλεοράσεις με οθόνες 4Κ τις είδαμε. Μέχρι και laptop υπερυψηλής ανάλυσης λανσάρισαν. Τώρα ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά και τα πρώτα tablets με οθόνη 4Κ. Αυτό θα πει ταμπλετούχος

Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής πάνελ οθονών Japan Display (JDI), ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε την πρώτη οθόνη για ταμπλέτα, με διαγώνιο 10,1 ιντσών και ανάλυση 3840 x 2160 pixels. Το συγκεκριμένο πάνελ επιτυγχάνει πυκνότητα pixels της τάξης των 438ppi, την υψηλότερη τιμή που έχει επιτευχθεί παγκοσμίως μέχρι σήμερα. Τέτοια επίδοση, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί σε κανένα τάμπλετ από αυτά που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά. Μοναδικη΄αξιοσημείωτη επίδοση, αυτή τουGalaxy Tab PRO 8.4 της Samsung που προσφέρει ανάλυση 2560 x 1600 pixels και πυκνότητα 359ppi. Παράλληλα, ήδη από τον προηγούμενο χρόνο η JDI είχε κατασκευάσει ένα πάνελ 12,1 ιντσών 4K2K LCD που επιτύγχανε πυκνότητα pixels 365ppi.

Το πάνελ των 10,1 ιντσών που κατασκεύασε η JDI χρησιμοποιεί την τεχνολογία LTPS (Low-temperature Poly Silicon) που προσφέρει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και χαμηλό προφίλ, άρα θεωρείται ιδανικό για χρήση σε φορητές συσκευές. Σε ότι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά προσφέρει λόγο αντίθεσης 1100:1, γωνίες θέασης στις 160 μοίρες και φωτεινότητα που προσδιορίζεται στα 400 nits.

Πέρα από την ανακοίνωση ύπαρξης του εν λόγω πάνελ η JDI δεν γνωστοποίησε αν κάποιοι κατασκευαστές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση και χρησιμοποίησή του σε μελλοντικά tablets. Και είναι προφανής ο λόγος. Κρίνοντας από το κόστος μιας τηλεόρασης με οθόνη 4Κ φανταστείτε ποια θα είναι η τιμή ενός τέτοιου τάμπλετ.

Η JDI δημιουργήθηκε μόλις τον Απρίλιο του 2012, με τη συνένωση των τμημάτων κατασκευής πάνελ οθονών των ιαπωνικών εταιρειών Sony, Hitachi και Toshiba.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ