Τρίγωνο Google-Microsoft-Samsung εναντίον της Apple-Απίστευτες αποκαλύψεις

Τρίγωνο Google-Microsoft-Samsung εναντίον της Apple-Απίστευτες αποκαλύψεις
Ένα απίστευτο σκηνικό επιχειρηματικού πολέμου αποκαλύπτεται καθημερινά από τη δικαστική διαμάχη Apple και Samsung.

Στο προσκήνιο έρχονται emails από τα οποία προκύπτει ότι μέρος των εξόδων της δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο εταιριών έχει προσφερθεί να καλύψει η Google για λογαριασμό της κορεάτικης εταιρίας και όχι μόνο καθώς σε περίπτωση που χαθεί η δίκη για τη Samsung η Google καλύπτει και μέρος τυχόν αποζημιώσεων που θα κληθούν να πληρώσουν οι Κορεάτες στον ανταγωνιστή τους
Αξίζει να σημειωθεί ότι Samsung και Google έχουν ήδη ευρεία συνεργασία η οποία επιτρέπει στην Samsung να χρησιμοποιεί Google apps στα smartphones και tablets που πουλάει (πχ Play Store, Gmail, Google maps) με αντάλλαγμα την επίσημη σφραγίδα Android από το Google. Οι δύο εταιρίες υπέγραψαν πρόσφατα δεκαετή συμφωνία για ανάπτυξη κοινών πατεντών που θα διαθέτουν στην αγορά. Όλες οι νέες αυτές πατέντες που θα αναπτύσσει η κάθε εταιρία θα ανήκουν και στους δύο.
Σημειώνεται ότι η Samsung έχει υπογράψει ανάλογη συμφωνία και τη Microsoft προ διετίας και φαίνεται να επιχειρεί να δημιουργήσει καταστάσεις δεσπόζουσας θέσεις στον τομέα του λογισμικού τα επόμενα χρόνια. Η Apple από την πλευρά της λειτουργεί με το δικό της λογισμικό και φαίνεται ότι πλέον έχει απέναντί της συμμαχίες οι οποίες επιχειρούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της πράγμα που συμβαίνει καθώς ειδικά το λογισμικό Android κερδίζει συνεχώς μερίδια αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ