Έρχεται το αντικλεπτικό για smartphones - πώς θα λειτουργήσει

Έρχεται το αντικλεπτικό για smartphones - πώς θα λειτουργήσει
Η κλοπή ενός smartphone συνοδεύεται συνήθως και με απώλεια όλων των προσωπικών μας στοιχείων, κάτι που είναι ιδιαίτερο επικίνδυνο, αφού μπορούν να υποκλαπούν οι λογαριασμοί, τα pin μας κλπ.


Στο πλαίσιο αυτό η CTIA - The Wireless Association ανακοίνωσε ότι οι κατασκευαστές smartphones -συμμετέχοντας εθελοντικά - πρόκειται σύντομα να υιοθετήσουν ένα αντικλεπτικό σύστημα. Οι συμμετέχουσες εταιρίες στην εθελοντική δέσμευση είναι η Apple , Asurion , AT & T , η Google , η HTC , η Huawei , η Motorola , η Microsoft , Nokia, Samsung , Sprint , T -Mobile και η Verizon Wireless. Να σημειωθεί ότι η CTIA είναι μια παγκόσμια μη κερδοσκοπική ένωση που εκπροσωπεί εταιρίες τηλεπικοινωνιώνκαι τους κατασκευαστές τηλεφώνων από το 1984 .
Η δέσμευση αναφέρει ότι οι συμμετέχουσες εταιρείες συμφωνούν ότι ένα τυποποιημένο εργαλείο κατά της κλοπής, είτε προεγκατεστημένο, είτε το οποίο μπορεί κανείς να το κάνει download, θα προσφέρεται δωρεάν σε νέες κυκλοφορίες smartphones μαζικής παραγωγής μετά τον Ιούλιο του 2015. Eτσι σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής των κινητών τηλεφώνων , το αντικλεπτικό θα παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες : θα μπορεί ανά πάσα στιγμή με εντολή να καθαρίσει τη μνήμη της από τα προσωπικά δεδομένα ή να κλειδωθεί με έναν κωδικό κλειδώματος και το μόνο που θα είναι εφικτό να κάνει κάποιος θα είναι έκτακτες κλήσεις. Η κλεμμένη αυτή συσκευή παύει να λειτουργεί και μελλοντικά.
Τοπικοί νομοθέτες των ΗΠΑ, επαινούν την νέα συμφωνία και αναφέρουν πως σε μια εποχή όπου παρατηρείται «επιδημία» κλοπών smartphones, είναι άκρως ενθαρρυντικό ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο αποβλέπει στην σταδιακή καταπολέμηση της βίαιης εγκληματικότητας και παραβίασης προσωπικών δεδομένων όσον αφορά κλοπές mobile συσκευών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ