Γιατί έμεινε στο ράφι το iPhone των... φτωχών

Γιατί έμεινε στο ράφι το iPhone των... φτωχών
Στα αζήτητα έμεινε τελικά –μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας –το iPhone 5c καθώς φαίνεται ότι δεν κέρδισε τις εντυπώσεις των καταναλωτών.Μάλιστα στις αποθήκες τις Apple, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου βρίσκονται σε στοκ περίπου 3 εκατομμύρια πολύχρωμες πλαστικές συσκευές, οι οποίες όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα βρουν αγοραστή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Digitimes, μόνο στην Ταιβάν οι προμηθευτές, έχουν ακόμη 2 εκατομμύρια συσκευές στα ράφια τους, ενώ και οι μεταπωλητές διαθέτουν επίσης εκατομμύρια συσκευές αδιάθετες.
Στην πρόσφατη ανακοίνωση της Apple για τα οικονομικά στοιχεία του τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook είπε πως οι προσδοκίες που είχαν για το iPhone 5c δεν ήταν σωστές. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι περισσότεροι καταναλωτές προτίμησαν το 5s.
Σύμφωνα πάντως με τα όσα αναφέρει ο ξένος τύπος, αποτυχία του iPhone οφείλεται σε δύο λόγους: ο πρώτος είναι η τιμή του καθώς αν και προοριζόταν αρχικά ως ένα φθηνό smartphone εντούτοις η τιμή του ήταν μόλις 100 ευρώ φθηνότερο από το iphone 5s
Ο δεύτερος λόγος ήταν το υλικό κατασκευής του –δηλαδή το πλαστικό. Οι φανατικοί της Αpple δεν αγοράζουν ένα πλαστικό κινητό με άσχημα χρώματα και ακόμη πιο άσχημες –χρωματικής απόχρωσης θήκες –και μάλιστα σε τιμή λίγο χαμηλότερη από το iphone 5s.
Ενδεικτικό των χαμηλών πωλήσεων είναι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ότι η αναλογία iPhone 5S και iPhone 5C είναι 3 προς 1 με το iPhone 5S να διεισδύει πολύ περισσότερο στην προτίμηση των καταναλωτών. Ηδη η Apple έχει μειώσει τις παραγγελίες για το iPhone 5C στρέφοντας μέρος της παραγωγής στο iPhone 5S.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ