H ημερομηνία άφιξης του Samsung S5

 H ημερομηνία άφιξης του Samsung S5
Εν αναμονή της παρουσίασης του νέου  κινητού της Samsung, του Galaxy S5, βρίσκονται εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσημη παρουσίαση του νέου κινητού, κοντοζυγώνει, ενώ από όσα έχουν γίνει γνωστά το S5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε δύο εκδόσεις και σε αλμυρές τιμές, κατά τα πρότυπα του iPhone.
Το ποιο ακριβό αναμένεται να βγει στην αγορά με τιμή περί τα 800 Ευρώ και θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ενώ το δεύτερο αναμένεται να τιμάται μεταξύ 600 και 650 Ευρώ και θα είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.
Η Samsung όμως μας υπόσχεται και νέες εκπλήξεις αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο κινητό ενδέχεται να διαθέτει και ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης της ίριδας του ματιού. Η ανάγνωση της ίριδας, ουσιαστικά αποτελεί μηχανισμό ασφάλειας για τον κάτοχο του κινητού ο οποίος δεν θα προστατεύεται πλέον μόνο από τον κωδικό πρόσβασης. Όσο μάλιστα τα κινητά αποκτούν ολοένα και περισσότερες δυνατότητες πραγματοποίησης οικονομικών συναλλαγών (σ.σ υπηρεσίες mobilebanking είναι ευρύτατα διαδεδομένες ακόμη και στην Ελλάδα) τόσο μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία θα έχει ο κάτοχος του κινητού.
Οσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, η οθόνη και των δύο νέων Galaxy S5 θα είναι WQHD με ανάλυση 2560 x 1440 pixels και μεγέθους 5.25 ίντσες.
Οι επεξεργαστές παρ ότι θα είναι κορυφαίας τεχνολογίας δεν θα είναι ίδιοι σε όλα τα τηλέφωνα . Κά θα έχουν επεξεργαστή Snadragon 805 και κάποια άλλα θα χρησιμοποιούν το νέος Samsung Exynos 6 στα 64-bit.
Τόσο το αλουμινένιο όσο και το πλαστικό Galaxy S5 θα έχουν λειτουργικό Android 4.4 KitKat και θα χρησιμοποιούν κάμερα ανάλυσης 16 megapixel. Πάντως το φθηνότερο πέρα από το πλαστικό δεν αναμένεται να έχει πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις από πλευρά επιδόσεων σε σχέση με το ακριβό Galaxy S5.
Αμέσως μετά την κυκλοφορία του Galaxy S5 θα ακολουθήσουν τα Galaxy S5 mini και Galaxy S5 Zoom που θα είναι δύο νέες συσκευές κατά το πρότυπα των συσκευών που ακολούθησαν το Galaxy S4.

Πότε οι καταναλωτές θα δουν το πολυαναμενόμενο S5; Πιθανότατα στην εκδήλωση Unpacked 2014 Episode 1 η οποία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Mobile World Congress στην Ισπανία. Την ημέρα εκείνη, οι διοίκηση της Samsung αναμένεται να κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου κινητού. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι φήμες θέλουν το Galaxy S5 να φτάνει στα ράφια των καταστημάτων πριν τον ερχόμενο Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ