O Έλληνας που «χτίζει» τον ανταγωνιστή του twitter

O Έλληνας που «χτίζει» τον ανταγωνιστή του twitter
To όνομα της εφαρμογής είναι Terranova. Έχει αναπτυχθεί από Έλληνα και στόχος της είναι να «συνδέσει» το χρήστη της εφαρμογής με άλλους ανθρώπους, τόπους και δραστηριότητες. Στο εξωτερικό η «ελληνική έμπνευση» έχει ήδη εντυπωσιάσει. Η Terranovaέχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση και στο παγκοσμίου φήμης διαδραστικό φεστιβάλ SXSWπου θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, θα έχει την τιμητική της.  

Πριν γνωρίσουμε τον Έλληνα 40χρονο δημιουργό ας δούμε τι κάνει η εφαρμογή που ανέπτυξε. Καταρχήν είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης καθώς η δουλειά της είναι να «συνδέει» ανθρώπους. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να πάει για χορό. Πληκτρολογεί αυτό που θέλει και η εφαρμογή εντοπίζει ανθρώπους γύρω του που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο. Μπορεί να δει τα σχόλιά τους, να βρει προτάσεις για το που θα πρέπει να πάει για χορό ακόμη και να κάνει επαφές. Ο χορός είναι ένα τυχαίο παράδειγμα. Μπορεί η δραστηριότητα να είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, μια συναυλία, ένα δείπνο, οτιδήποτε.

Με του που κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του, ο χρήστης του Terranovaκαλείται να φτιάξει το δικό του Avatar. Συνήθως, οι χρήστες φτιάχνουν περισσότερα από ένα για να ξεχωρίζουν φίλους από συναδέλφους. Τι μπορεί να κάνει από εκεί και πέρα; Καταρχήν να δει τι κάνουν άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Έτσι, μπορεί να πάρει μια πολύ καλή ιδέα για το πώς θα διαθέσει τον ελεύθερό του χρόνο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να οργανώσει μια εκδήλωση καλώντας φίλους ή γνωστούς να συμμετέχουν.

Αυτή λοιπόν είναι η καινοτομία του Terranova. Αντί να συνδέει τους ανθρώπους με την πληροφορία όπως όλες οι μηχανές αναζήτησης, συνδέει τους ανθρώπους με άλλους ανθρώπους.

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ IPHONEΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ANDROID.

Ποιος είναι ο Έλληνας εμπνευστής; Το όνομά του είναι Γιώργος Στόικος. Όπως μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα της εταιρείας (http://www.appterranova.com), έχει εμπειρία 20 ετών στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας ενώ σχεδίασε καινοτόμο λογισμικό για επιχειρήσεις στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει στις ΗΠΑ και στόχος του είναι να καταστήσει το terranovasuccessstoryπαγκοσμίου φήμης. Ένα story με έντονο το ελληνικό στοιχείο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ