Ποιες τεχνολογικές συσκευές θα "εξαφανιστούν" το 2014

Ποιες τεχνολογικές συσκευές θα "εξαφανιστούν"  το 2014
Έξυπνα κινητά και ταμπλέτες –με τις πολυάριθμες εφαρμογές και δυνατότητες –ήρθαν για να υποκαταστήσουν μιας σειρά από τεχνολογικές συσκευές που μας «συντρόφευαν» για πολλά χρόνια.

Ξυπνητήρια, , βιντεοκάμερες, μικρές τηλεοράσεις, συσκευές αναπαραγωγής DVD και Blue Ray αλλά και τα τηλέφωνα Blackberry, είναι μερικές από τις συσκευές που όπως δείχνει θα μας «αποχαιρετίσουν» το 2014.
Στην πρώτη θέση της λίστας με τα υπό προς εξαφάνιση τεχνολογικά είδη είναι τα ξυπνητήρια, τα οποία έχουν σε μεγάλο βαθμό υποκατασταθεί από τα κινητά τηλέφωνα.
Tην δεύτερη θέση κατέχουν οι «ανεξάρτητες» συσκευές πλοήγησης, οι οποίες έχουν επίσης αντικατασταθεί από τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τα οποία μέσω του GPS μας δίνουν την δυνατότητα να βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα τον προορισμό μας.

Στην λίστα βρίσκονται και τα «dock» για iPod, τα οποία διαθέτουν ηχεία για την αναπαραγωγή μουσικής από συνδεδεμένες συσκευές. Με την υπηρεσία Airplay μπορούμε πλέον να ακούσουμε την μουσική της Apple συσκευής μας, ασύρματα, σε τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα.

Στο πρόσφατο παρελθόν αναμένεται να περάσουν και οι βιντεοκάμερες, τις οποίες χρησιμοποιούν ολοένα και λιγότερο, αφού πλέον τα κινητά και οι ταμπλέτες προσφέρουν τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης με όλο και καλύτερη ποιότητα.

Προς υποκατάσταση οδεύουν και τα dvd players με πρώτα αυτά της τεχνολογίας Blue-Ray.


Στην έβδομη και στην όγδοη θέση του καταλόγου των «υπό εξαφάνιση τεχνολογικών ειδών» βρίσκονται– τα ρολόγια χειρός, τα οποία για αρκετούς ανθρώπους αποτελούν παραπάνω από απαραίτητο αξεσουάρ καθώς και τα Blackberry, ένα από τα κορυφαία gadgets της προηγούμενης δεκαετίας.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα που διοργάνωσε οΛοράν Κοέν του διαδικτυακού καταστήματος PIXmania.com, τις δύο τελευταίες θέσεις της λίστας κατέχουν τα τηλεκοντρόλ και οι φορητές τηλεοράσεις, αφού μέσα από τα smartphones δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε το αγαπημένο μας τηλεοπτικό πρόγραμμα αλλά και να αλλάζουμε κανάλια….

Η λίστα με τις συσκευές που μας «χαιρετάνε» το 2014

Ξυπνητήρια
Συσκευές πλοήγησης
«Dock» για iPod
Βιντεοκάμερες
Συσκευές αναπαραγωγής Blue-Ray
Συσκευές αναπαραγωγής DVD
Ρολόγια χειρός
Blackberry
Τηλεκοντρόλ΄
Φορητές τηλεοράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ