Porsche made in Bulgaria

Porsche made in Bulgaria
Όχι το πολυτελές αυτοκίνητο δεν κατασκευάζεται στην γειτονική χώρα. Ενίοτε, βαφτίζεται «βουλγάρικο» όταν ο ιδιοκτήτης του θέλει να αποφύγει το τεκμήριο διαβίωσης αλλά και το φόρο πολυτελείας. Στην προκειμένη περίπτωση, τα «βαφτίσια» έγιναν αντιληπτά, και το …βαφτιστήρι δεσμεύτηκε.

Το «κόλπο» με την βουλγαροποίηση των πολυτελών αυτοκινήτων, είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα, το «κύμα» γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο μετά την απόφαση της κυβέρνησης, εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια, να επιβάλλει και φόρο πολυτελείας από την 1/1/2013. Εδώ και λίγες ώρες, στα χέρια του ΣΔΟΕ έχουν πέσει επτά πολυτελή οχήματα μάρκας BMW, PORSCHE και MERCEDES. Οι κάτοχοί τους, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητα με πινακίδες Βουλγαρίας, προκειμένου να αποφύγουν τα προβλεπόμενα τεκμήρια διαβίωσης, παρουσιαζόμενοι ως κάτοικοι εξωτερικού.

Εκτός από τις βουλγαρικές λιμουζίνες, το ΣΔΟΕ εντόπισε και άλλες παραβάσεις

Ειδικότερα:

  • Στον έλεγχο πόθεν έσχες έξι φυσικών προσώπων, καταλογίσθηκαν πρόστιμα ύψους 2.101.416 ευρώ.
  • Σε ιατρό ΩΡΛ επεβλήθη πρόστιμο 3.930.384 ευρώ, γιατί κατά τα έτη 2007 έως 2010, δεν δήλωσε αντίστοιχα εισοδήματα.
  • Σε πλυντήριο αυτοκινήτων επεβλήθη πρόστιμο 415.875 ευρώ, γιατί δεν εξέδωσε αντίστοιχες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
  • Σε καταστήματα ενδυμάτων στο Κολωνάκι επεβλήθη πρόστιμο 520.878 ευρώ, γιατί δεν εξέδωσε αποδείξεις σε 1028 περιπτώσεις.
  • Δέκα επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά στοιχεία 16.000.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις Διαφήμισης, Χονδρικού Εμπορίου, Εμπορίου σιδήρου, Οικοδομικών εργασιών και Μεταλλικών κοιτασμάτων.
  • Επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων έλαβε εικονικά στοιχεία ύψους 5.660.000 ευρώ.
  • Στη Φθιώτιδα σε υποθηκοφύλακα καταλογίσθηκε παράβαση 796.000 ευρώ, γιατί δεν απέδωσε δικαιώματα στο Δημόσιο, 400.000 ευρώ και δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών 396.000 ευρώ.
  • Τέλος, 142,285 κιλά ινδικής κάνναβης κατασχέθηκαν, καθώς και δύο πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικωφ, τέσσερις γεμιστήρες, 192 σφαίρες για Καλάσνικωφ, ένα περίστροφο, δύο μονόκανα κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια τύπου μπρελόκ, 140 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, δύο οχήματα ΙΧΕ, δυο μίνι VAN, 3.950 ευρώ μετρητά και έντεκα κινητά τηλέφωνα. Η κατάσχεση έγινε από το ΣΔΟΕ, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος και της ΕΥΠ. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ( ένας Αλβανός, δυο Έλληνες και ένας Κύπριος) και αναζητείται, επίσης, άλλος ένας Αλβανός υπήκοος.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε ψυγεία και σε ασκούς για μεταφορά κρασιών. Ο ένας εκ των Ελλήνων συλληφθέντων είναι οινοποιός σε χωριό της Κορινθίας.

Αξιολόγηση