«Κλείδωσαν» τα τέλη κυκλοφορίας – Έρχονται τα ειδοποιητήρια

Από αύριο θα είναι διαθέσιμα τα τέλη κυκλοφορίας του 2019 – Αναλυτικά όλα τα ποσά για τα οχήματα.

«Κλείδωσαν» τα τέλη κυκλοφορίας – Έρχονται τα ειδοποιητήρια

Ο κύβος ερρίφθη και για την τελευταία φορολογική υποχρέωση του 2018. Τα τέλη κυκλοφορίας των εκατομμυρίων οχημάτων, αναρτώνται αύριο –εκτός συνταρακτικού απροόπτου- οπότε οι οδηγοί θα έχουν το περιθώριο των 38 ημερών για να ανταποκριθούν.

Αλλαγές στα ποσά δεν αναμένονται σε σχέση με πέρυσι. Τα τέλη θα είναι και πάλι χωρισμένα σε τέσσερις βασικές κατηγορίες ανάλογα με το έτος πρώτης κυκλοφορίας. Η πρώτη κατηγορία αφορά στα ΙΧ που έχουν κυκλοφορήσει πριν από το 2000, η δεύτερη αυτά που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005, η 3η κατηγορία τα οχήματα με ημερομηνία κυκλοφορίας από τον Ιανουάριο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 και η 4η και τελευταία, αυτά που κυκλοφόρησαν μετά την 1/11/2010 στα οποία ο υπολογισμός γίνεται με βάση τους ρύπους και όχι τον κυβισμό.

Όλα τα ποσά και για τις τέσσερις βασικές κατηγορίες οχημάτων θα τα βρείτε συγκεντρωμένα στο ειδικό εργαλείο υπολογισμού του fpress.gr.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εντοπίσει κάποιος το ειδοποιητήριο. Ο πρώτος είναι να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του taxisnet. Και μέσα από την εφαρμογή να επιλέξει «εκτύπωση εντύπου τελών κυκλοφορίας».

Για την δεύτερη υπηρεσία, δεν απαιτούνται κωδικοί του Taxisnet. Θα σας ζητηθεί μόνο ο αριθμός φορολογικού μητρώου και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος. Με τη συμπλήρωση αυτών των δύο στοιχείων, πατάμε «αναζήτηση» και στη συνέχεια εκτύπωση φροντίζοντας φυσικά να έχουμε προεπιλέξει το έτος στο οποίο αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας (2019).

Στις περιπτώσεις μεταβίβασης οχημάτων εντός του 2018, τα τέλη θα πρέπει να πληρωθούν από αυτόν που θα είναι ιδιοκτήτης του οχήματος κατά την 1η Ιανουαρίου 2019. Επίσης, στην περίπτωση συνιδιοκτησίας, τα τέλη πληρώνει ο ένας εκ των ιδιοκτητών. Δεν οφείλονται τέλη αν το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία ενώ σε περίπτωση που δεν πληρωθούν τα παραπάνω ποσά εμπρόθεσμα, το πρόστιμο είναι το ισόποσό των τελών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ