Η GM βάζει αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Η GM βάζει αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Σημειώνεται ότι το Marketplace έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ενώ ο οδηγός βρίσκεται εν κινήσει.

Η General Motors εγκαινιάζει στις ΗΠΑ μια νέα εφαρμογή η οποία ονομάζεται Marketplace και η οποία θα επιτρέψει τους οδηγούς να πληρώσουν για προϊόντα όπως βενζίνη, καφέ ή φαγητό μέσω των συστημάτων ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου τους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί ότι πολύ σύντομα η συγκεκριμένη εφαρμογή θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές και πλέον θα είναι εύκολη η παραγγελία «donuts» ή η κράτηση ενός τραπεζιού σε επώνυμα ρεστοράν. Σημειώνεται ότι το Marketplace έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ενώ ο οδηγός βρίσκεται εν κινήσει.

Η GM σε πρώτη φάση στέλνει ασύρματα το Marketplace σε όλα τα μοντέλα του 2017 και 2018 που είναι εξοπλισμένα με το νέο σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας MyLink, ενώ οι ιδιοκτήτες πρέπει να συμφωνήσουν με την ενημέρωση.

Ωστόσο για ορισμένες υπηρεσίες όπως η παραγγελία τροφίμων και προϊόντων ο οδηγός πρέπει να έχει λογαριασμό ή προφίλ στο κατάστημα. Το Marketplace θα χρησιμοποιεί τα πρόσφατα ή και τα αγαπημένα τρόφιμα του οδηγού τα οποία θα προσαρμόζει στο αρχικό μενού.

Αυτή τη στιγμή οι προσφορές είναι διαθέσιμες μόνο στα πρατήρια βενζίνης, ενώ η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και μέσα από το αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του επόμενου έτους.

Το Marketplace διαθέτει επίσης ένα τμήμα «Shop» αφιερωμένο στις προσφορές προϊόντων συμβεβλημένων καταστημάτων.

Η GM πιστεύει ότι μέσα από την εφαρμογή Marketplace θα αυξήσει την εξυπηρέτηση των πελατών της και θα συνεχίσει να τους παρέχει μια σειρά από χρήσιμες για αυτούς υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ