Ποιοι μπορούν να ελπίζουν σε ελαφρύνσεις στα τέλη κυκλοφορίας

Κλείδωσαν οι αποφάσεις για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας

Ποιοι μπορούν να ελπίζουν σε ελαφρύνσεις στα τέλη κυκλοφορίας

Ήσυχοι μπορούν να είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων ότι δεν θα πληρώσουν παραπάνω τέλη κυκλοφορίας για το 2018 καθώς δεν αναμένονται παρά οριακές μειώσεις μόνο για ευπαθείς ομάδες, κυρίως τρίτεκνους και πολύτεκνους με οχήματα πάνω από 2.000 κυβικά εκατοστά. Αυξήσεις δεν προβλέπονται για κανέναν.

Tο υπουργείο Οικονομικών εγκαταλείπει τις σκέψεις για αλλαγές και πλέον καταλήγει στην απόφαση να διατηρήσει τον ίδιο «τιμοκατάλογο» που ίσχυσε και πέρυσι, με οριακές ίσως ελαφρύνσεις μόνον για τρίτεκνους και πολύτεκνους ιδιοκτήτες πολυθέσιων ΙΧ οχημάτων.

Καθώς τα εκκαθαριστικά πρέπει να ετοιμαστούν για να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet πριν μπει ο Νοέμβριος, τα σχέδια αλλαγών εγκαταλείφθηκαν, απελπίζοντας ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες παλαιών και ρυπογόνων ΙΧ οχημάτων που ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο φέτος, προκειμένου να διευκολυνθούν ή και να πάρουν ξανά πίσω τις πινακίδες που τυχόν είχαν καταθέσει.

Έτσι σχεδόν στο σύνολό τους οι ιδιοκτήτες μηχανών και αυτοκινήτων πληρώσουν και το 2018 τα ίδια τέλη με το 2017.

Το επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου είχε ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να τρέξουν μία άσκηση στοχευμένων μειώσεων για παλαιά μεγάλου κυλινδρισμού αυτοκίνητα προκειμένου να δοθεί ένα κίνητρο ανάκτησης πινακίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ