Πότε ξεκινούν οι ανακλήσεις των οχημάτων Volkswagen

Πότε ξεκινούν οι ανακλήσεις των οχημάτων Volkswagen
Την ανάκληση των οχημάτων που επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο των εκπομπών θα ξεκινήσει η Volkswagen, όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Matthias Mueller.

Όπως σημείωσε, οι επισκευές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το Reuters.

«Αν πάνε όλα βάσει του σχεδίου, μπορούμε να ξεκινήσουμε την ανάκληση τον Ιανουάριο. Όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν επισκευαστεί μέχρι το τέλος του 2016», επεσήμανε μιλώντας στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σχετικά με τα αμερικανικά οχήματα, μία εκπρόσωπος της εταιρίας είχε αναφέρει νωρίτερα πως η επισκευή θα πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος.

Ο Mueller υποστήριξε πως πιστεύει ότι ελάχιστοι υπάλληλοι της αυτοκινητοβιομηχανίας εμπλέκονται στο σκάνδαλο, διαψεύδοντας την ιδέα πως ο προκάτοχός του, Martin Winterkorn γνώριζε οτιδήποτε, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως η Volkswagen θα πρέπει να γίνει μικρότερη και κάθε μοντέλο και μάρκα της θα πρέπει να ελέγχεται εξονυχιστικά για τη συμβολή του στην εταιρία.

«Αυτή η κρίση μας δίνει την ευκαιρία να αναμορφώσουμε τις δομές της Volkswagen (...) Θέλουμε να κάνουμε την εταιρία μικρότερη, πιο αποκεντρωμένη και να δώσουμε στις μάρκες περισσότερη ευθύνη», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ