Πόσα πετρελαιοκίνητα έχουν αγοράσει οι Έλληνες – Το μερίδιο της VW (πίνακας)

Πόσα πετρελαιοκίνητα έχουν αγοράσει οι Έλληνες – Το μερίδιο της VW (πίνακας)
Ενώ το σκάνδαλο “dieselgate” ετοιμάζεται να «φουντώσει» και στην Ελλάδα –μέσα στις επόμενες ημέρες η VWδια του αντιπροσώπου της θα κληθεί να απαντήσει σχετικά με το πόσα οχήματα που πουλήθηκαν στην Ελλάδα είναι εφοδιασμένα με το παράνομο λογισμικό και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποσυρθούν, τα στοιχεία από τις πωλήσεις της πετρελαιοκίνησης δείχνουν κάτι εντυπωσιακό: στα 10 οχήματα που πωλούνται κάθε χρόνο τουλάχιστον τα 6 δουλεύουν πλέον με πετρέλαιο κίνησης. Ο λόγος προφανής: χαμηλότερη τιμή στο καύσιμο και μικρότερη κατανάλωση, δύο παράγοντες που αν συνδυαστούν υπερκαλύπτουν το εμπόδιος της υψηλότερης –σε αρκετές περιπτώσεις- τιμής κτήσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το fpress.gr, από τότε που επετράπη η πετρελαιοκίνηση στην Ελλάδα –τελευταίο δίμηνο του 2011- μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 133671 πετρελαιοκίνητα. Πόσα από αυτά φέρουν το σήμα της VW; Δείτε τον αποκαλυπτικό πίνακα ο οποίος δείχνει τα μερίδια αγοράς ανά μάρκα καθώς και τις πωλήσεις οχημάτων συνολικά ανά έτος.

Όλα τα στατιστικά στοιχεία θα τα βρείτε εδώ.

Ιδού και ολόκληρη η ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τον Kosmocar

Η Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειες που αφορούν στην ενημέρωση των κατόχων και στην αποκατάσταση των τιμών εκπομπής ρύπων για όσα πετρελαιοκίνητα οχήματα επηρεάζονται.

Σε συνέχεια ενημέρωσης της Kosmocar AE από την Volkswagen AG, προκύπτει ότι από τα ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα επηρεάζονται 6.362 Επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 Επαγγελματικά οχήματα Volkswagen. Αυτά τα οχήματα, συγκεκριμένων μοντέλων και ετών κατασκευής, είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες του τύπου EA 189. Τα αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση.

Από το εν λόγω θέμα δεν επηρεάζονται όλα τα καινούργια οχήματα που διαθέτουν το πανευρωπαϊκά ισχύον πρότυπο EU6.

Το πρόγραμμα δράσης προβλέπει ως πρώτο βήμα, την ενημέρωση των κατόχων στους οποίους αφορά το θέμα.
Τις επόμενες ημέρες, μέσα από τις ιστοσελίδες www.volkswagen.gr και www.audi.gr θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και η δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το όχημά τους επηρεάζεται, με την εισαγωγή του αριθμού πλαισίου.

Στην συνέχεια, η Volkswagen και οι άλλες μάρκες του Ομίλου των οποίων τα αυτοκίνητα επηρεάζονται, θα επιδείξουν εντός Οκτωβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις τεχνικές λύσεις και την εφαρμογή τους. Κατόπιν αυτών, θα ενημερωθούν οι κάτοχοι των οχημάτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service της Kosmocar ΑΕ για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων.

Δείτε τον αποκαλυπτικό πίνακα

Αξιολόγηση