Πόσα θα πληρώσουν οι ΙΧηδες με τον νέο φόρο στα αυτοκίνητα - Πίνακας

Πόσα θα πληρώσουν οι ΙΧηδες με τον νέο φόρο στα αυτοκίνητα - Πίνακας
Αποφασισμένη εμφανιζόταν μέχρι και χθες η κυβέρνηση να προχωρήσει τελικώς στην αύξηση του φόρου που επιβαρύνει την κατοχή δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων.

Σε μια προσπάθεια να βρει πρόσθετους φόρους της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να αυξήσει τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης ως εξής:

1. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα ΙΧ από τα 1929 έως τα 2500 κυβικά θα υπολογίζεται επί του τεκμηρίου διαβίωσης με συντελεστή 8% αντί για 5% που ισχύει σήμερα ενώ

2. Για τα αυτοκίνητα με κινητήρα άνω των 2500 κυβικών εκατοστών, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης εξετάζεται να υπολογίζεται με συντελεστή 13% αντί για 10% που είναι σήμερα.

Δεν έει ακόμη ξεκαθαρίσει το αν οι αυξημένες συντελεστές θα ισχύσουν για την κατοχή αυτοκινήτων κατά το 2015 ή αν θα υπάρξει και αναδρομικότητα για το 2014 καθώς μόνον έτσι το δημόσιο θα εισπράξει «ζεστό χρήμα» μέσα στη χρονιά. (σ.σ ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης εισπράττεται μέσω της φορολογικής δήλωσης και εκτός από τους ΙΧδες αγγίζει και τους κατόχους πισίνας).

Πόσο όμως κοστίζει η αύξηση των συντελεστών; Το fpress.gr υπολόγισε την επιβάρυνση για όλα τα αυτοκίνητα με βάση το σενάριο που προαναφέρθηκε.

Στον ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΑ

Οι επιβαρύνσεις μπορεί να ξεκινούν από τα 260 ευρώ και να ξεπερνούν ακόμη και τα 800 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις καθιστώντας πανάκριβη πλέον την κατοχή δίλιτρου αυτοκινήτου (και πάνω)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ