Toyota:Εταιρείες του ομίλου σχεδιάζουν την πώληση των μετοχών της Denso ύψους 4,7 δισ.δολ.

Toyota:Εταιρείες του ομίλου σχεδιάζουν την πώληση των μετοχών της Denso ύψους 4,7 δισ.δολ.


Οι εταιρείες θα πουλήσουν περίπου το 10% των μετοχών στο τέλος του έτους

Η Toyota Motor και δύο θυγατρικές της σχεδιάζουν να πουλήσουν περίπου το 10% της κατασκευάστριας εξαρτημάτων Denso μέχρι το τέλος του έτους, ένα μερίδιο πιθανότατα αξίας περίπου 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Reuters.

Η πώληση των μετοχών της Denso θα σηματοδοτούσε το τελευταίο βήμα της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο για να εξαργυρώσει μερίδια σε θυγατρικές, καθώς αυξάνει την παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, μια προσπάθεια έντασης κεφαλαίου που καλύπτει την έρευνα και την ανάπτυξη μέχρι την αναμόρφωση του εργοστασίου .

Η Toyota, η Toyota Industries και η Aisin θα πουλήσουν μετοχές της Denso συνολικής αξίας περίπου 700 δισεκατομμυρίων γιεν (4,7 δισεκατομμύρια δολάρια) σε τρέχουσες τιμές αγοράς.

Το τμήμα των πωλήσεων της Toyota Motor θα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το μισό του περίπου 10%, με την Toyota Industries και την Aisin να αποτελούν το υπόλοιπο, πρόσθεσαν οι πηγές. Η Denso, βασικός προμηθευτής της Toyota, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής εξαρτημάτων αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η Denso σχεδιάζει επίσης να αγοράσει κάποιες από τις δικές της μετοχές στην ανοιχτή αγορά για να αντισταθμίσει το πιθανό πλήγμα στην τιμή της μετοχής της, σύμφωνα με τις πηγές, οι οποίες αρνήθηκαν να κατονομαστούν επειδή το θέμα παραμένει εμπιστευτικό.

Σε ανακοίνωσή της, η Denso είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μετοχών, επαναγοράς και άλλα μέτρα κεφαλαίου, αλλά ότι τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.
Με 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια, θα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη προσφορά μετοχών τέτοιου είδους στην Ιαπωνία φέτος, μετά την πώληση μετοχών άνω των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Japan Post Bank τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Θα ήταν επίσης η μεγαλύτερη προσφορά μετοχών στην αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, υπογραμμίζοντας τα διακυβεύματα που εμπλέκονται στον άξονα των ηλεκτρικών μπαταριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ