Hyundai: Έτοιμο το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων

Hyundai: Έτοιμο το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων

Αποκάλυψε το EV performance στο Λος Άντζελες ενόψει των εγκαινίων της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες την Παρασκευή

 


Η Hyundai Motor αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα (EV) υψηλών επιδόσεων, μια σπορ παραλλαγή N του crossover SUV IONIQ 5.
Η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι το IONIQ 5 N, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στους αντιπροσώπους της τον Μάρτιο του 2024, θα ακολουθηθεί από περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα N στο μέλλον.

Η μάρκα N είναι η μάρκα υψηλών επιδόσεων της εταιρείας, παρόμοια με την AMG για τη Mercedes και τη σειρά M για τη BMW.


Η παραλλαγή N του IONIQ θα τροφοδοτείται από διπλούς κινητήρες απόδοσης 641 ίππων, σχεδόν διπλάσια απόδοση από την πιο ισχυρή παραλλαγή του στάνταρ απερχόμενου μοντέλου.

Η Hyundai αποκάλυψε το EV performance στο Λος Άντζελες την Τετάρτη, ενόψει των εγκαινίων της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες την Παρασκευή.

Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Audi, η Porsche και η Tesla προσπαθούν να επανασχεδιάσουν παραδοσιακά αποδοτικά EV με σπορ σχεδιαστικά στοιχεία και πιο σκληρά εξαρτήματα για τους λάτρεις των αυτοκινήτων που γενικά στρέφονται προς οχήματα καύσης υψηλότερης απόδοσης.


Το <STLAM.< MI> της ανταγωνίστριας Stellantis αποκάλυψε επίσης ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό φορτιστή Dodge Charger πέρυσι, βασιζόμενος στην κληρονομιά της σχεδόν 60χρονης μάρκας μυϊκών αυτοκινήτων που τραβάει τις κεφαλές ταχυτήτων EV.

Η Hyundai αναμένει ότι το IONIQ 5 N θα αγγίξει μια ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 162 mph (260,7 km/h), αλλά δεν αποκάλυψε εκτίμηση για την προσφερόμενη αυτονομία.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1967, λάνσαρε το μεσαίο crossover IONIQ 5 που βασίζεται στην Electric-Global Modular Platform (E-GMP) το 2021 για να εξαργυρώσει την ισχυρή ζήτηση EV παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ