Toyota: Θα επενδύσει πάνω από 8 δισ. δολ. σε εργοστάσιο μπαταριών EV στη Βόρεια Καρολίνα

Toyota: Θα επενδύσει πάνω από 8 δισ. δολ. σε εργοστάσιο μπαταριών EV στη Βόρεια Καρολίνα

Η τελευταία κίνηση θα ανεβάσει τη συνολική επένδυσή της στο εργοστάσιο σε περίπου 13,9 δισεκατομμύρια δολάρια

 

Η Toyota Motor θα επενδύσει περισσότερα 8 δισεκατομμύρια δολάρια και θα προσθέσει περίπου 3.000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Καρολίνα, ενισχύοντας την ώθηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας να εξηλεκτρίσει τη γκάμα της.

Η εταιρεία, η οποία σχεδιάζει να διαθέτει ηλεκτρικές επιλογές για τα μοντέλα της έως το 2025, ανέφερε ότι η τελευταία κίνηση θα ανεβάσει τη συνολική επένδυσή της στο εργοστάσιο σε περίπου 13,9 δισεκατομμύρια δολάρια και τις θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 5.000.

Οι παλαιού τύπου αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford Motor και η General Motors αγωνίζονται για να αυξήσουν την ισχύ τους για EV και να κλείσουν τη διαφορά με την ηγέτη της αγοράς Tesla.


Σε αντίθεση με τις παγκόσμιες εταιρείες, η Toyota είχε στοιχηματίσει νωρίτερα σε υβριδικά και οχήματα με κυψέλες υδρογόνου και όχι σε ηλεκτρικά ηλεκτρικά με μπαταρία, αλλά η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ανακοίνωσε φέτος ένα pivot, με σχέδια για την εμπορευματοποίηση προηγμένων μπαταριών και την υιοθέτηση της τεχνολογίας χύτευσης με βάση την Tesla.

Άλλες εταιρείες, όπως η Samsung SDI , η Panasonic και η μητρική της Chrysler Stellantis NV σχεδιάζουν επίσης να δημιουργήσουν βάση στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη των εργοστασίων μπαταριών τους.

Οι εγκαταστάσεις της Toyota στη Βόρεια Καρολίνα πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το 2025 και θα είναι το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων της εταιρείας παγκοσμίως.

Θα έχει έξι γραμμές παραγωγής μπαταριών, τέσσερα υποστηρικτικά υβριδικά οχήματα όπως το Prius και δύο επιπλέον γραμμές για την υποστήριξη ηλεκτρικών ηλεκτρικών μπαταριών.


Η Βόρεια Καρολίνα αναδεικνύεται ως κορυφαίος κόμβος για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών, με νέες επενδύσεις που σχεδιάζουν εταιρείες που κυμαίνονται από τη Redwood Materials έως τη Vinfast του Βιετνάμ.

«Η μετάβαση της Βόρειας Καρολίνας σε μια οικονομία καθαρής ενέργειας φέρνει καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα στηρίζουν τις οικογένειες και τις κοινότητές μας για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ την Τρίτη, μετά την είδηση για τις αυξημένες επενδύσεις της Toyota.

Η πολιτεία θα φιλοξενήσει επίσης ένα εργοστάσιο μπαταριών 650 εκατομμυρίων δολαρίων που η ινδική Epsilon Advanced Materials (EAM) σχεδιάζει να ανοίξει το 2026, ανακοίνωσε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, και η εγκατάσταση θα μπορούσε τελικά να προμηθεύσει έως και 1,1 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ