Mitsubishi Motors:Φεύγει από την Κίνα και επενδύει στη μονάδα EV της Renault

 Mitsubishi Motors:Φεύγει από την Κίνα και επενδύει στη μονάδα EV της Renault

Θα επενδύσει έως και 200 εκατομμύρια ευρώ στη νέα μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων της γαλλικής Renault, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη

 

Η ιαπωνική Mitsubishi Motors ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την παραγωγή των αυτοκινήτων της στην κοινοπραξία της στην Κίνα και θα μεταβιβάσει το μερίδιό της στη μονάδα στον κινέζο εταίρο της, καθιστώντας την τελευταία ξένη αυτοκινητοβιομηχανία που περιόρισε τις δραστηριότητές της στην κορυφαία αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η απόφαση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας έρχεται εν μέσω έντονου ανταγωνισμού τιμών στην Κίνα που οδήγησε παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Hyundai Motor και η Stellantis να λάβουν μέτρα για να μειώσουν το κόστος αναδιαρθρώνοντας τις επιχειρήσεις τους.
Η Mitsubishi Motors ανακοίνωσε χωριστά την Τρίτη ότι θα επενδύσει έως και 200 εκατομμύρια ευρώ στη νέα μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων της γαλλικής Renault, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ίδρυσε την μονάδα της στην Κίνα με την Guangzhou Automobile Group και τον εμπορικό οίκο Mitsubishi Corp το 2012.

Μετά τη μεταβίβαση του μεριδίου της Mitsubishi Motors και της Mitsubishi στην JV στον Κινέζο εταίρο τους, θα γίνει εξ ολοκλήρου θυγατρική της GAC, ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.
Το εργοστάσιο της JV θα αρχίσει να παράγει αυτοκίνητα Aion της GAC από τον Ιούνιο του 2024, κάτι που θα βοηθήσει τη μάρκα EV να επιτύχει συνολική ετήσια χωρητικότητα 600.000 μονάδων μέχρι τότε, ανέφερε η GAC σε ξεχωριστή δήλωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

Η Mitsubishi Motors θα σημειώσει ειδική ζημιά 24,3 δισεκατομμυρίων γιεν (162,40 εκατομμύρια δολάρια) το τρέχον οικονομικό έτος για την αναδιάρθρωση στην Κίνα. Δεν έκανε καμία αλλαγή στις προβλέψεις για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος.


Η Mitsubishi Motors δήλωσε ότι επιδιώκει να βελτιώσει την τεχνολογία ανάπτυξης EV με την επένδυσή της στην επιχείρηση Ampere EV της Renault, την οποία η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να εισαγάγει στο χρηματιστήριο το επόμενο έτος.

Ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης στο Παρίσι, δήλωσε ότι χαιρετίζει την επένδυση της Mitsubishi και ήταν πάντα σίγουρος ότι η εταιρεία θα συμμετείχε στο Ampere.

«Ως πρώτο βήμα αυτής της συνεργασίας, η Ampere θα προμηθεύσει ένα EV σε βάση OEM (κατασκευαστής αυθεντικού εξοπλισμού) στην ευρωπαϊκή αγορά», ανέφερε η Mitsubishi.

Ο Senard είπε ότι σκοπεύει να μιλήσει λεπτομερέστερα με τη Mitsubishi κατά τη διάρκεια ενός επικείμενου ταξιδιού στην Ιαπωνία.

Η απόφαση να επενδύσει στην Ampere έρχεται αφού οι συνεργάτες της Mitsubishi, Renault και Nissan Motor (7201.T), οριστικοποίησαν μια αναδιαρθρωμένη συμμαχία τον Ιούλιο.

Η Nissan έχει ήδη δεσμευτεί να επενδύσει έως και 600 εκατομμύρια ευρώ στη μονάδα, με συνέπεια να είναι στρατηγικός επενδυτής και να εξασφαλίσει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ