Tesla: Μειώνει τις τιμές για να πιάσει τον στόχο των πωλήσεων - 2.000 δολ. κάτω το Model Y

Tesla: Μειώνει τις τιμές για να πιάσει τον στόχο των πωλήσεων - 2.000 δολ. κάτω το Model Y

 

Οι τιμές του τυπικού Model 3 έχουν μειωθεί κατά περίπου 17% από την αρχή του έτους, ενώ η έκδοση Model Y έχει σημειώσει πτώση άνω του 26%

Η Tesla μείωσε τις τιμές στις ΗΠΑ του μοντέλου 3 compact sedan και του Model Y SUV, εντείνοντας τον πόλεμο τιμών της λίγες μέρες μετά τις παραδόσεις του τρίτου τριμήνου της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου που έχασε τις προσδοκίες της αγοράς .

Οι τελευταίες περικοπές έρχονται καθώς η εταιρεία προσπαθεί σκληρά να παραδώσει ένα ρεκόρ 476.000 οχημάτων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 για να πετύχει τον ετήσιο στόχο της παράδοσης 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων.

Οι μειώσεις των τιμών από την Tesla - τώρα κατά περίπου 2,7% σε 4,2% - ξεκίνησαν τον Ιανουάριο για να στηρίξουν τις πωλήσεις σε μια αβέβαιη οικονομία και να αποκρούσουν τον ανταγωνισμό από αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η κινεζική BYD.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 2,1% εν μέσω ευρύτερης αδυναμίας της αγοράς και λόγω των φόβων ότι οι περικοπές θα μειώσουν περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας, τα οποία έπεσαν σε χαμηλό σχεδόν τετραετίας το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Το τυπικό sedan Model 3 είναι τώρα 1.250 δολ. φθηνότερο στα 38.990 δολ, ενώ η το Model Y κοστίζει 2.000 δολ. λιγότερο στα 48.490 δολ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Tesla μείωσε επίσης τις τιμές για τις ακριβότερες παραλλαγές των δύο μοντέλων της.

Συνολικά, οι τιμές του τυπικού Model 3 έχουν μειωθεί κατά περίπου 17% από την αρχή του έτους, ενώ η έκδοση Model Y έχει σημειώσει πτώση άνω του 26%.

Οι μειώσεις των τιμών θα προσθέσουν επίσης πίεση στους "Detroit Three" καθώς αντιμετωπίζουν μια άνευ προηγουμένου απεργία από το συνδικάτο εργαζομένων αυτοκινήτων.

Οποιαδήποτε νέα σύμβαση με την ένωση αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους, προς όφελος μη συνδικαλιστικών αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Tesla και η ιαπωνική Toyota.

Η Tesla πρόκειται να ανακοινώσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου στις 18 Οκτωβρίου.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Visible Alpha αναμένουν ότι η εταιρεία θα σημειώσει μεικτά περιθώρια κέρδους 19,1% για το τρίμηνο, που είναι μεγάλη πτώση από το περιθώριο ρεκόρ άνω του 32% το πρώτο τρίμηνο πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ