Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών απορρίπτει τους τιμωρητικούς δασμούς στην Κίνα για τα EV

Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών απορρίπτει τους τιμωρητικούς δασμούς στην Κίνα για τα EV

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα έρευνα για την επιβολή τιμωρητικών δασμών για την προστασία των αυτοκινητοβιομηχανιών της ΕΕ από τις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας,

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Volker Wissing απέρριψε πιθανούς τιμωρητικούς δασμούς ως αποτέλεσμα της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιδοτήσεις των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

«Καταρχήν, δεν σκέφτομαι να υψώσω φραγμούς στην αγορά», δήλωσε ο Wissing στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine.

Μια τέτοια απομονωτική πολιτική θα μπορούσε να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα έβλαπτε μαζικά τη γερμανική οικονομία, είπε ο Wissing.

«Σήμερα τα αυτοκίνητα σφραγίζονται, αύριο τα χημικά προϊόντα, και κάθε μεμονωμένο βήμα από μόνο του κάνει τον κόσμο φτωχότερο», δήλωσε ο Wissing,.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι παράγουμε τα ηλεκτρικά μας οχήματα ανταγωνιστικά - για τη Γερμανία και για τις παγκόσμιες αγορές», πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα έρευνα για την επιβολή τιμωρητικών δασμών για την προστασία των αυτοκινητοβιομηχανιών της ΕΕ από τις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, τις οποίες οι επιτροπές λένε ότι επωφελούνται από υπερβολικές κρατικές επιδοτήσεις.

Η Κίνα χαρακτήρισε την έρευνα ως προστατευτική και προειδοποίησε ότι θα βλάψει τις οικονομικές σχέσεις, μια ανησυχία που συμμερίζεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, αντίθετα, χαιρέτισε το βήμα, λέγοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα εάν διαπιστωθούν μαζικές παραβιάσεις των κανόνων ανταγωνισμού από την έρευνα της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ