Nissan: Όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει στην Ευρώπη θα είναι πλήρως ηλεκτρικά

 Nissan: Όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει στην Ευρώπη θα είναι πλήρως ηλεκτρικά

Μέχρι το οικονομικό έτος 2026 που λήγει στις 31 Μαρτίου 2027, το 98% των πωλήσεών της στην Ευρώπη θα ήταν ηλεκτροκίνητα

 

 

Η Nissan ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι από εδώ και στο εξής όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει στην Ευρώπη θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και σχεδιάζει να πουλά μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην ήπειρο έως το 2030.
«Δεν υπάρχει γυρισμός τώρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida. «Η Nissan θα κάνει τη μετάβαση στην πλήρη ηλεκτρική ενέργεια έως το 2030 στην Ευρώπη - πιστεύουμε ότι είναι το σωστό για την επιχείρησή μας, τους πελάτες μας και τον πλανήτη».
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι ένα από τα δύο νέα μοντέλα EV που έχει ήδη επιβεβαιώσει για την Ευρώπη θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ στη βόρεια Αγγλία.

Νωρίτερα φέτος, η Nissan αύξησε τους στόχους της για τα μοντέλα EV καθώς παίζει να καλύψει τη διαφορά σε μια κατηγορία που κυριαρχείται από νεοφερμένους όπως η Tesla - λέγοντας ότι θα κυκλοφορήσει 19 νέα μοντέλα EV έως το 2030.

Η Nissan είχε επίσης δηλώσει προηγουμένως ότι μέχρι το οικονομικό έτος 2026 που λήγει στις 31 Μαρτίου 2027, το 98% των πωλήσεών της στην Ευρώπη θα ήταν ηλεκτροκίνητα - δηλαδή είτε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα είτε υβριδικά, τα οποία διαθέτουν τόσο μεγάλη μπαταρία όσο και κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο νέος στόχος να γίνει πλήρως ηλεκτρικός στην Ευρώπη έως το 2030 φέρνει τη Nissan σε ευθυγράμμιση με τον συνεργάτη της συμμαχίας Renault, η οποία σχεδιάζει να κάνει τη μάρκα Renault εντελώς ηλεκτρική μέχρι τότε.

Η Ford και η Stellantis σχεδιάζουν επίσης να είναι πλήρως ηλεκτρικοί στην Ευρώπη έως το 2030. Η Volvo σχεδιάζει να πουλάει μόνο EV παγκοσμίως έως το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ