Βιετνάμ: Η VinFast στέλνει τα πρώτα EVs στην Ευρώπη

 Βιετνάμ: Η VinFast στέλνει τα πρώτα EVs στην Ευρώπη

Περίπου 3.000 από τα VF8 crossover της θα παραδοθούν στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους από το εργοστάσιο της VinFast στο βόρειο Βιετνάμ

 

Η βιετναμέζικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων (EV) VinFast σχεδιάζει να στείλει τα πρώτα της ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη φέτος αφού λάβει την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της στο Reuters την Πέμπτη, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει δασμούς στους Κινέζους αντιπάλους της.

Σύμφωνα με το σχέδιο, περίπου 3.000 από τα VF8 crossover της θα παραδοθούν στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους από το εργοστάσιο της VinFast στο βόρειο Βιετνάμ.

Το σχέδιο της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Nasdaq εταιρείας να επεκταθεί στην Ευρώπη θα αντιπροσωπεύει τετραπλάσια αύξηση από τον προηγούμενο ανεκπλήρωτο στόχο παράδοσης 700 αυτοκινήτων μέχρι τον περασμένο Ιούλιο και έρχεται καθώς η έρευνα της ΕΕ σε κινέζους κατασκευαστές EV δημιουργεί ένα πιθανό κενό στην αγορά.

Εάν εκπληρωθεί, η Ευρώπη θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη υπερπόντια αγορά της VinFast φέτος. Η εταιρεία είχε στείλει περίπου 2.100 EV νωρίτερα φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδίαζε να στείλει περισσότερα μοντέλα VF9, σύμφωνα με την πρώτη κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μετά την εισαγωγή.

«Αναμένουμε να παραδώσουμε τα πρώτα μοντέλα VF8 σε Γάλλους, Γερμανούς και Ολλανδούς πελάτες το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Le Thi Thu Thuy, διευθύνων σύμβουλος της VinFast, προσθέτοντας ότι θα κυκλοφορήσουν και άλλα μοντέλα της εταιρείας VF6, VF7 και VF9. στην ευρωπαϊκή αγορά του χρόνου.

Ο Thuy δεν ανέφερε τον αριθμό των σπορ οχημάτων VF8 (SUV), αλλά εκτιμάται ότι θα ήταν περίπου 3.000 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων για το Ισραήλ.

Η ζημιογόνος εταιρεία αναθεωρεί επανειλημμένα τους στόχους της.

Το VF8 SUV έχει ήδη εγκριθεί από μια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ως συμβατό με τα πρότυπα της ΕΕ και μπορεί να πωληθεί εντός των 27 χωρών, είπε ο Thuy.

Η εταιρεία ολοκληρώνει επίσης τις διαδικασίες για την απόκτηση της εθελοντικής αξιολόγησης ασφάλειας Euro NCAP, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ