Mercedes-Benz: Υιοθετεί την τεχνολογία φόρτισης της Tesla για τα EV στη Β. Αμερική από το 2025

Mercedes-Benz: Υιοθετεί την τεχνολογία φόρτισης της Tesla για τα EV στη Β. Αμερική από το 2025

Είναι η πρώτη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που θα εγγραφεί στον σχεδιασμό φόρτισης της Tesla για τους πελάτες της στη Βόρεια Αμερική. Η γερμανική Volkswagen βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για την υιοθέτηση του NACS

 

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα ηλεκτρικά της οχήματα στη Βόρεια Αμερική θα υιοθετήσουν την τεχνολογία φόρτισης που ανέπτυξε η Tesla από το 2025 και θα έχουν επίσης πρόσβαση σε περισσότερους από 12.000 υπερσυμπιεστές της από το επόμενο έτος.
Η εταιρεία ενώνεται με τους Αμερικανούς αντιπάλους Ford και General Motors για να υιοθετήσουν το Βορειοαμερικανικό Πρότυπο Φόρτισης (NACS) καθώς προσπαθούν να επεκτείνουν το δίκτυο των ταχυφορτιστών τους σε μια προσπάθεια να κάνουν πιο εύκολη την κατοχή ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Mercedes-Benz θα είναι η πρώτη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που θα εγγραφεί στον σχεδιασμό φόρτισης της Tesla για τους πελάτες της στη Βόρεια Αμερική. Η γερμανική Volkswagen βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για την υιοθέτηση του NACS.

Η Mercedes-Benz θα προσφέρει αρχικά έναν προσαρμογέα που θα βοηθά τα υπάρχοντα EV της με το σύστημα συνδυασμένης φόρτισης στη Βόρεια Αμερική να φορτίζουν στο δίκτυο NACS από το 2024. Το CCS είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο βύσμα για γρήγορη φόρτιση DC.

Οι οδηγοί της Mercedes θα βλέπουν επίσης υπερσυμπιεστές Tesla στον χάρτη μαζί με την κατάσταση διαθεσιμότητάς τους και την τιμή στα αυτοκίνητά τους.

Σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει ταυτόχρονα το δίκτυο φόρτισής της με περισσότερους από 400 κόμβους φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 2.500 φορτιστών υψηλής ισχύος στη Βόρεια Αμερική μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Tesla, εν τω μεταξύ, έχει επεκταθεί πέρα από τις συνδέσεις της για να συμπεριλάβει CCS σε ορισμένους από τους σταθμούς φόρτισής της στις ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει να παράσχει δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις για την επέκταση των δικτύων φόρτισης.

Οι Superchargers της Tesla αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% του συνολικού αριθμού ταχυφορτιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ