Η Tesla επιστρέφει στον δείκτη S&P 500 ESG με περισσότερες περιβαλλοντικές γνωστοποιήσεις

 Η Tesla επιστρέφει στον δείκτη S&P 500 ESG με περισσότερες περιβαλλοντικές γνωστοποιήσεις

Η εταιρεία ήταν μεταξύ των 39 εταιρειών που προστέθηκαν στον δείκτη S&P 500 ESG από την 1η Μαΐου

 

Η Tesla επέστρεψε στον δείκτη S&P 500 ESG, τον δείκτη αγοράς βιώσιμης επένδυσης, αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρόσθεσε περιβαλλοντικές αποκαλύψεις.
Η Tesla αποκόπηκε από τον δείκτη πέρυσι λόγω ζητημάτων όπως ισχυρισμοί για φυλετικές διακρίσεις και ατυχήματα που συνδέονται με τα οχήματά της με αυτόματο πιλότο. Η απομάκρυνση ώθησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Έλον Μασκ να απαντήσει με tweets όπως "Το ESG είναι απάτη".

Η επανένταξη της Tesla είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική επειδή μόνο περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία παρακολουθούν τον δείκτη S&P 500 ESG, ένα μικρό κλάσμα των περιουσιακών στοιχείων των 15,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του δείκτη S&P 500, σύμφωνα με την S&P Global

«Είναι περισσότερο ένα ήπιο όφελος, έτσι οι επενδυτές θα έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι η εταιρεία είναι πράγματι σχετικά φιλική προς τα ESG», δήλωσε ο Todd Rosenbluth, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία χρηματοοικονομικών ερευνών VettaFi.

Η Tesla ήταν μεταξύ των 39 εταιρειών που προστέθηκαν στον δείκτη S&P 500 ESG από την 1η Μαΐου ως μέρος μιας ετήσιας επανεξισορρόπησης. Άλλες εταιρείες που προστέθηκαν ήταν οι Chevron και Fox , ενώ αφαιρέθηκαν 23 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Exxon και Oracle .

Εκπρόσωπος της S&P είπε ότι η Tesla τα πήγε καλύτερα φέτος, «ειδικά σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, που είναι σημαντικοί για μια εταιρεία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας». Η Tesla έδωσε πληροφορίες σχετικά με την αξιολόγησή της για τους κινδύνους για το φυσικό κλίμα και τις εκτιμήσεις ESG στη στρατηγική διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πρόσφατα θέματα που σχετίζονται με το ESG στην Tesla περιλαμβάνουν μια ετυμηγορία 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της εταιρείας. Η S&P είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επανεξέταση που «σχετίζεται με τις φυλετικές διακρίσεις στα εργοστάσια της Tesla», η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τις μελλοντικές βαθμολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ