Ποια Ι.Χ. "γλυτώνουν" τα τέλη κυκλοφορίας

Ποια Ι.Χ. "γλυτώνουν" τα τέλη κυκλοφορίας
Η ώρα των τελών κυκλοφορίας έφτασε. Από χθες έχει αναρτηθεί στην σελίδα του taxis η εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας, τα οποία παρά την κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων δεν μειώθηκαν σε σχέση με αυτά που πληρώσαμε πέρσι.

Θα μου πείτε πάλι καλά που δεν αυξήθηκαν. Ωστόσο κάποιοι που σκέφτονται να κάνουν τώρα μια αγορά αυτοκινήτου, καλό θα είναι να γνωρίζουν ποια Ι.Χ απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Για όλα τα ΙΧ που αποκτήθηκαν ή θα αποκτηθούν ως καινούργια μετά τον Νοέμβριο του 2010, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τους ρύπους. Τα «οικολογικά» αυτοκίνητα, δηλαδή αυτά που εκπέμπουν λιγότερα από 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. Εκτός, από οικολογικά, τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι και οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμου όπως θα δείτε στον σχετικό πίνακα.

Το fpress.gr σας παρουσιάζει τον ανανεωμένο κατάλογο με τα αυτοκίνητα που απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμής τελών. Για να τον δείτε κάντε κλικ ΕΔΩ

Για την εφαρμογή του taxisnet και την εκτύπωση των τελών κάντε κλικΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ