Τι αλλάζει με τα leasing αυτοκίνητα

Τι αλλάζει με τα leasing αυτοκίνητα
Την πολύπαθη αγορά αυτοκινήτου, κρατούσαν όρθια τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις «εταιρικών αυτοκίνητων», τα γνωστά ως leasing.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σχεδόν το 60% των πωληθέντων νέων αυτοκινήτων είναι τα leasing. Και μπορεί η συγκεκριμένη μορφή πώλησης να επιφέρει μικρά κέρδη στις εταιρείες που εμπορεύονται στον κλάδο, φέρνει όμως τεράστια δημοσιονομικά έσοδα στο κράτος.

Η Κυβέρνηση έρχεται να χτυπήσει ουσιαστικά και το συγκεκριμένο έσοδο, θέτοντας ως εισόδημα, στον κάτοχο του εταιρικού αυτοκινήτου, το 80% της συνολικής δαπάνης γι' αυτό, από το 30% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Και όταν εννοούμε «συνολικής δαπάνης» το Υπουργείο συμπεριλαμβάνει και τα τέλη κυκλοφορίας, τα ποσά συντήρησης και επισκευής, αλλά και το χρηματοδοτικό κόστος που αντιστοιχεί στην αγορά του οχήματος ή του μισθώματος. Με λίγα λόγια θα θεωρούν ως εισόδημα προς τον εργαζόμενο-ιδιοκτήτη κλπ ακόμα και τους τόκους από το leasing του αυτοκινήτου. Σημειώστε δε, πως το συντριπτικό ποσοστό των χρηστών «εταιρικών αυτοκινήτων», είναι πωλητές, με ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς.

Είναι δεδομένο λοιπόν πως κάτοχοι εταιρικών αυτοκινήτων θα σπεύσουν να επιστρέψουν στις εταιρείες χρονομίσθωσης τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν, αφού θα τους αυξάνει υπερβολικά το εισόδημά τους, κάτι που θα τους ανεβάζει φορολογικές κλίμακες, δηλαδή θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο εισοδήματος. Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα αν θα ισχύσει το ίδιο για τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τα αυτοκίνητα του δημοσίου…

πηγή: newsauto.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ