Χαράτσι στα IX diesel Euro5

Χαράτσι στα IX diesel Euro5
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης τοποθετήθηκε επί του θέματος για την παράταση εκτελωνισμού των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακοινώνοντας επιβάρυνση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που πληρούν την οδηγία Euro5 σε σχέση με τα αντίστοιχα Euro6.

Ειδικότερα μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ο κ. Τσιρώνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι αρμοδιότητά μας η οικονομική πολιτική. Αφορά στο υπουργείο Οικονομικών η επιβολή της φορολογίας, το ύψος του τέλους ταξινόμησης κλπ. Εμείς συνεπικουρούμε και λέμε τη γνώμη μας στα θέματα περιβάλλοντος.

Τώρα όσον αφορά στους ρύπους η δική μας πάγια θέση είναι ότι η φορολογία πρέπει να είναι ανάλογη των ρύπων. Όπως σε όλη την Ευρώπη έτσι και στην Ελλάδα θα πρέπει όποιος ρυπαίνει να πληρώνει και αυτό να είναι αναλογικό. Από σας ακούω πρώτη φορά πως υπάρχει θέμα εισαγωγής μεταχειρισμένων πετρελαιοκίνητων οχημάτων προδιαγραφών Euro 4. Δεν ξέρω αν πράγματι υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν το νομίζω.

Τώρα όσον αφορά στα πετρελαιοκίνητα οχήματα προδιαγραφών Euro 5 και Euro 6 υπάρχει η σκέψη εξίσωσής της επιβάρυνσης αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε στην εφαρμογή των φόρων, απλά λέμε τη γνώμη μας όσον αφορά στο περιβάλλον»...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ